-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 29

Seimo narė D.Mikutienė prašo darbo inspekcijos įvertinti situaciją Sapiegos ligoninėje

Seimo Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė kreipėsi į Valstybinę darbo inspekciją, kad ši pagal savo kompetenciją įvertintų esamą situaciją Sapiegos ligoninėje.
Preliminariais Vilniaus savivaldybės valdininkų skaičiavimais, Sapiegos ligoninės skolos siekia 2 mln. Lt.
Sapiegos ligoninė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

D.Mikutienė pateikė Valstybinei darbo inspekcijai dokumentus, įrodančius, kad 2010 m. birželio 30 d. laikinai einantis Vilniaus apskrities viršininko pareigas Gintaras Sodeika pasirašė įspėjimą Sapiegos ligoninės direktoriui Gediminui Rimdeikai dėl darbo sutarties nutraukimo (su kuriuo G.Rimdeika nebuvo supažindintas ir po juo nepasirašė) ir tą pačią dieną išleido kelis vienas kitam prieštaraujančius įsakymus, kuriais ligoninės direktorius atleidžiamas iš pareigų, nukeliant atleidimo dieną į 2010 m. rugpjūčio 30 d. O nuo 2010 m. liepos 1 d. laikinai eiti Sapiegos ligoninės direktoriaus pareigas paskiriama Sapiegos ligoninės Vidaus ligų skyriaus reanimacijos – intensyvios terapijos poskyrio vedėja Palma Aidukonienė.

Tačiau oficialiai P.Aidukonienei dar š.m. gegužės mėn. patvirtintu ligoninės direktoriaus įsakymu nuo 2010 m. birželio 14 d. iki liepos 2 d. įskaitytinai suteiktos kasmetinės atostogos ir nėra jokių dokumentų, patvirtinančių jos atšaukimą iš atostogų.

„Protu nesuvokiami ir dabartinių steigėjų, Vilniaus miesto savivaldybės pareigūnų, veiksmai, toks jausmas, kad jiems negalioja įstatymai. Visiškai akivaizdu, kad veikdami kartu su l.e. direktoriaus pareigas P.Aidukoniene jie darys viską, kad sunaikintų ligoninę ir atvertų kelią suinteresuotoms grupuotėms įgyvendinti savo užmačias šiame gražiame ir vertingame sklype. Stebina valstybinių institucijų, ministerijų pareigūnų tyla. Arba interesai tokie dideli, kad reikia tylėti, arba baimė tokia stipri, kad apsimeta nieko nematantys ir negirdintys“, — teigia D.Mikutienė.

Seimo narė prieš pora savaičių taip pat kreipėsi į Seimo kontrolierių Romą Valentukevičių ir vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, kad būtų įvertinti l.e. Vilniaus apskrities viršininko pareigas, o dabar Vidaus reikalų ministro patarėjo Gintaro Sodeikos veiksmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius