Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2012 02 27

Seimo narė Dalia Teišerskytė ilgamečiams socialinio būsto nuomininkams siūlo sudaryti galimybę išsipirkti turtą

Seimo narė Dalia Teišerskytė siūlo, kad mažas pajamas turintys asmenys ir šeimos, kurios daugiau nei 10 metų nepertraukiamai gyvena nuomojamame valstybės socialiniame būste, įgytų galimybę šį būstą išsipirkti.
Dalia Teišerskytė
Dalia Teišerskytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotoja D.Teišerskytė Seime užregistravo Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti įstatymo papildymo ir pakeitimo projektą, kuriame atsispindi šis siūlymas.

„Manau, priimtos šio įstatymo pataisos prisidėtų prie didesnio socialinio teisingumo jausmo užtikrinimo, lygiateisiškumo principo įgyvendinimo. Žmonės, ilgus metus nuomojantys valstybės socialinį būstą, šiuo metu neturi galimybės jo išsipirkti palankiomis sąlygomis“, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotoja, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narė D.Teišerskytė.

Seimo narė taip pat atkreipė dėmesį, kad miestų savivaldybės šiuo metu nepateikia dėl socialinio būsto besikreipiantiems gyventojams aiškios informacijos apie turimų būstų skaičių, todėl žmonės  jaučiasi nesaugiai, yra palikti nežinioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius