-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 19

Seimo nariai Dubline iš Airijos perims Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininkas Gediminas Kirkilas kartu su Seimo Pirmininko pavaduotoju, ERK pirmininko pavaduotoju Petru Auštrevičiumi bei ERK pirmininko pavaduotoju Andriumi Mazuroniu birželio 23–25 d. Dubline dalyvaus Europos Sąjungos valstybių narių nacionalinių parlamentų Europos reikalų komitetų ir Europos Parlamento narių konferencijos (COSAC) susitikime.
Artėja Lietuvos pirmininkavimas ES.
Artėja Lietuvos pirmininkavimas ES. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šis susitikimas iš esmės skirtas ir pirmininkavimo ES Tarybai parlamente perdavimui iš Airijos rankų – Lietuvai. COSAC vaidmuo yra ypač svarbus pirmininkaujančios valstybės narės darbe. Lietuvos Seimas yra pasirengę pirmininkavimui ir tikisi prisidėti prie jo sėkmės ir kokybės konstruktyviomis diskusijomis ir pasiūlymais“, – tvirtina G. Kirkilas.

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu Vilniuje COSAC pirmininkų susitikimas vyks liepos 7–8 d., o spalio 27–29 d. – COSAC plenarinis posėdis, kurio darbotvarkė ir bus tvirtinama Dubline.

Dublino COSAC susitikimo diskusijose pagrindinis dėmesys bus skiriamas temoms: ES ateitis ir plėtra, ES kaimynystės politika, ES jaunimo ateities perspektyvos bei valstybių narių ES reikalų svarstymo parlamente modeliai ir praktika.

Tarp COSAC pranešėjų – Airijos Ministras Pirmininkas Enda Kenis, Airijos parlamento ES reikalų komiteto pirmininkas Dominykas Haniganas, ES Komisijos narė, atsakinga už teisingumą, pagrindines teises ir pilietybę Vivjana Reding ir buvęs Europos Komisijos Prezidentas Žakas Deloras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius