-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 03

Seimo nariai mokėsi suteikti pirmąją pagalbą

Trečiadienį Seimo nariai, jų padėjėjai ir kanceliarijos darbuotojai susidomėję stebėjo ir dalyvavo pirmosios pagalbos mokymuose. Suteikti pirmąją pagalbą mokėsi ir Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Lietuvos raudonojo Kryžiaus pirmosios pagalbos instruktorės mokė atlikti gaivinimą
Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pirmosios pagalbos instruktorės mokė atlikti gaivinimą / Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Draugijos nuotr.

Per akciją „Širdies diena Seime“ Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pirmosios pagalbos instruktorės mokė atlikti gaivinimą.

„Širdies ir kraujagyslių ligos – itin opi problema visame pasaulyje. Šiandien politikus mokėme, ką daryti žmogui netikėtai praradus sąmonę ir sutrikus kvėpavimui. Tokia būklė dažniausiai ištinka būtent dėl širdies ir kraujagyslių ligų“, – sakė pirmosios pagalbos instruktorė Irma Bukotienė.

Pirmosios pagalbos mokymais susidomėjo nemaža dalis Seimo darbuotojų. Tarp jų Mykolas Majauskas, Mantas Adomėnas, Julius Sabatauskas, Rima Baškienė, Juozas Olekas, Kęstutis Glaveckas bei Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Pastarasis prasitarė, kad net yra išgelbėjęs gyvybę. Politikas iš vandens yra ištraukęs keturis skęstančiuosius. Seimo Pirmininkas neseniai lankėsi Raudonojo Kryžiaus muziejuje Ženevoje, o iš ten parsivežtą knygą padovanojo pirmosios pagalbos instruktorėms.

Konservatorius M.Majauskas širdies masažo mokėsi nepaisydamas nugaros skausmo. „Manau, labai svarbu visiems žinoti, kaip tai daryti, nes dažnai darome įvairių klaidų“, – sakė politikas.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Draugijos nuotr./Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pirmosios pagalbos instruktorės mokė atlikti gaivinimą
Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Draugijos nuotr./Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pirmosios pagalbos instruktorės mokė atlikti gaivinimą

„Kartais net turimi pirmosios pagalbos pradmenys gali išgelbėti gyvybę. Todėl mums labai svarbu, kad kuo daugiau Lietuvos žmonių mokėtų ir gebėtų suteikti pirmąją pagalbą.

Džiaugiamės, kad ir politikai supranta pirmosios pagalbos suteikimo svarbą gelbėjant gyvybes ir aktyviai stiprino gaivinimo įgūdžius akcijos metu. Pagalba per kelias pirmąsias akimirkas gali nulemti žmogaus tolesnį gyvenimą, todėl labai svarbu žinoti, kaip reaguoti“, – sakė Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Raudonasis Kryžius organizuoja pirmosios pagalbos mokymus įmonėms ir individualiems asmenims. Taip pat rengia specialius pirmosios pagalbos mokymus tėvams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius