Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 28

Seimo nariai neprieštarauja, kad dar metus gautų mažesnes išmokas

Parlamentarai sutinka dar metus gauti mažesnes Seimo narių parlamentinei veiklai skiriamas lėšas, kompensacijas už tarnybinių telefonų naudojimą bei vadovybės reprezentacines išlaidas.
Automobilių nuoma
Už parlamentinei veiklai skiriamus pinigus Seimo nariai dažnai nuomojasi automobilius. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tam po pateikimo antradienį pritarė 72 Seimo nariai. Prieštaraujančių nebuvo, susilaikė 10.

„Įvertinusi, kad valstybės finansinė situacija išlieka nepasikeitusi, įšaldytos pensijos, iš biudžeto mokami atlyginimai, kitos socialinės išmokos, aš siūlau, kad sumažinti dydžiai liktų iki 2011 metų gruodžio 31 dienos, o ne iki 2010 metų gruodžio 31 dienos“, – pristatydama savo pasiūlytą projektą sakė Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Pasak jos, priėmus šiuos siūlymus valstybės biudžete kitąmet būtų sutaupyta 2,645 mln. Lt.

Kai kurie parlamentarai klausinėjo, kodėl siūloma pratęsti mažesnių lėšų skyrimą tik metams, o ne, pavyzdžiui, iki kadencijos pabaigos. „Aš tikiuosi, kad situacija valstybėje vis tiek gerės. Jeigu situacija keisis, bus peržiūrimos pensijos, kitos socialinės išmokos, atlyginimai ir mes galbūt galėsime grįžti į ankstesnę situaciją. Jei ne, dar pratęsime mažinimą“, – kalbėjo I.Degutienė. Atsakydama į parlamentarų klausimus ji sakė neprieštaraujanti, kad Seimo nariai teiktų pataisas, kuriomis būtų pratęstas sumažintų išlaidų galiojimas. 

Aš tikiuosi, kad situacija valstybėje vis tiek gerės, – kalbėjo I.Degutienė.2010 metų sausio 1 dieną įsigaliojus Seimo Statuto pataisoms nuo 1,5 iki 1 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio (VMDU) buvo sumažintos kiekvieną mėnesį Seimo nariams skiriamos lėšos išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla. VMDU siekia apie 2 tūkst. litų.

Taip pat nuo 2 VMDU iki 1 VMDU sumažintos Seimo pirmininko reprezentacijos išlaidoms apmokėti skiriamos lėšos, nuo 0,7 VMDU iki 0,5 VMDU – Seimo pirmininko pavaduotojų reprezentaciniai fondai.

Gegužę parlamento vadovams, komitetų bei komisijų pirmininkams ir jų pavaduotojams, frakcijų seniūnams bei jų pavaduotojams buvo sumažintos sumos, kurios kompensuojamos už naudojimąsi tarnybiniu telefonu.

Pagal dabar galiojančią tvarką mažesnės išmokos laikinos, iki 2010 metų pabaigos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius