-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 23

Seimo nariai prašo prokuratūros įvertinti galimai nusikalstamą konservatorių veiklą

Opozicinėms Seimo frakcijoms priklausančių Seimo narių grupė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti konnservatorių veiklą, teigiama „Darbo partijos“ išplatintame pranešime spaudai.

Seimo narių turimais duomenims, konservatoriai 2005 m. prie savo centrinės būstinės, esančios L. Stuokos–Gucevičiaus gatvėje, Vilniuje, prišliejo naujas patalpas, kurias tais pačiais metais skubiai pardavė. Tačiau partijos veiklos dokumentuose tokia komercinė veikla nebuvo ir nėra numatyta, o Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas numato baudžiamąją atsakomybę juridiniams asmenims už vertimąsi veiklomis, kurios yra nenumatytos jo steigimo dokumentuose.

Seimo nariams taip pat kyla klausimų, kodėl ši konservatorių veikla anksčiau nebuvo vertinama teisėsaugos ar valstybės institucijų, prižiūrinčių politinių partijų finansinę veiklą, nors apie tai pasirodydavo informacijos žiniasklaidoje.

Parlamentarams taip pat kyla įtarimų dėl nekilnojamojo turto pirkimo–pardavimo sutarčių sumų, todėl jie prašo prokurorų ištirti, ar konservatorių pastatytų butų kainos atitiko tuo metu galiojusias rinkos kainas ir tais sandoriais nebuvo siekiama išvengti mokesčių ar neteisėtai gauti pajamas partijos naudai pažeidžiant Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo bei kitų įstatymų nuostatas.

Seimo narių konsultavusių teisininkų nuomone šie faktai yra pakankamas pagrindas medžiagą perduoti teisėsaugos institucijoms, kurios įvertintų ir nustatytų, ar nebuvo padaryta nusikalstama veika ir žala valstybei.

Išplatintame pranešime teigiama, kad Seimo nariams taip pat kyla klausimų, kodėl ši konservatorių veikla anksčiau nebuvo vertinama teisėsaugos ar valstybės institucijų, prižiūrinčių politinių partijų finansinę veiklą, nors apie tai pasirodydavo informacijos žiniasklaidoje.

„Kai visuose laikraščiuose ir televizijos ekranuose matai besimeldžiančius konservatorius, susidaro įspūdis, kad jie yra šventieji, tačiau pradedant domėtis šios partijos veiklos užkulisiais, atsiranda daug įdomių faktų, kurie gali būti nesuderinami su politinės partijos veikla. Šiuos faktus ištirti mes paprašėme generalinės prokuratūros“, — sako kreipimosi į prokuratūrą iniciatorius, Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius