Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Seimo nariai teikia visuose daugiabučiuose rūkymą draudžiantį pasiūlymą

Seimo Darbo partijos frakcijos nariai parlamento posėdžių sekretoriate užregistravo pasiūlymą dėl Lietuvos Respublikos tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pakeitimo įstatymo projekto, kuriuo būtų atsisakyta šiuo metu galiojančios tvarkos, pagal kurią daugiabučiuose draudžiama rūkyti, kai bent vienas namo gyventojas tam prieštarauja, rašoma Darbo partijos pranešime spaudai.
Rūkymas
Rūkymas / Shutterstock nuotr.

Darbiečių pataisos numato, kad norint padaryti daugiabutį rūkymo zona, tam pritarti turi daugiau kaip pusė namo gyventojų. Šį pasiūlymą darbiečiai užregistravo reaguodami į šiuo metu Seime užregistruotas pataisas, pagal kurias daugiabučiuose būtų draudžiama rūkyti tik tuo atveju, jeigu tam pritartų daugiau kaip pusė namo gyventojų.

„Mes manome, kad rūkorių gyvenimą palengvinančios pataisos prieštarauja visuomenės interesui, o pagal jas būtų leidžiama rūkyti visuose daugiabučiuose, mat surinkti daugiau kaip pusę gyventojų parašų, norint padaryti namą nerūkymo zona, yra sunkiai, o kai kuriais atvejais – visiškai neįgyvendinama užduotis.

Daugiabučių gyventojai turi teisę gyventi švarioje ir sveikoje aplinkoje, o mes šią teisę norime apginti. Draudimas rūkyti daugiabučiuose galioja ne vienerius metus ir, manau, Lietuva jau pribrendo jo pakeitimui, siekiant labiau apsaugoti žmones“, – sako Seimo vicepirmininkas, Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis.

Įstatymo projektą pasirašė 6 Seimo Darbo partijos frakcijos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius