Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 10

Seimo nariams – vardiniai buteliai su raginimu palaikyti alkoholio reklamos draudimą

Ketvirtadienį 10 val. prieš Seimo posėdį parlamentarams, alkoholio įstatymo pataisų pateikimo stadijoje palaikiusiems siūlymus dėl visiško alkoholio reklamos draudimo atsisakymo, bus įteikti vardiniai buteliai su raginimu galutiniame pataisų priėmimo etape palaikyti alkoholio reklamos draudimą.
Vardiniai buteliai
Vardiniai buteliai / Organizatorių nuotr.

Pasak akciją organizuojančios Jaunųjų konservatorių lygos, šis Seimas turi istorinę galimybę uždraudžiant alkoholinių gėrimų reklamą imtis realaus visuomenės, o ypač jaunimo, blaivinimo.

Kartu su vardiniais buteliais Seimo narius pasieksiančiame kreipimosi tekste parlamentarai yra kviečiami atkreipti dėmesį į jaunus žmones bei pavojingai didelį nepilnamečių, kurie jau ne kartą yra vartoję svaigiuosius gėrimus, skaičių.

„Remdamiesi tarptautine patirtimi, žinome, kad dar 2009 metais Vokietijoje atliktas tyrimas įrodė, jog reklama skatina jaunimą vartoti alkoholinius gėrimus. Neabejojame, kad tokia pati situacija yra ir Lietuvoje. Būtent dėl to dabartiniams Lietuvos paaugliams, kurie užaugo su šūkiu „Mus vienija alus ir pergalės!“, vartoti alkoholį yra natūralu ir priimtina. Būtent dėl reklamos įtakos tokios nuostatos lengvai įaugo į jaunų žmonių pasąmonę ir visos prevencinės priemonės sunkiai pasiteisina, nėra populiarios ir paveikios. Juk situacija, kad mūsų šalyje vienam gyventojui, skaičiuojant kraštiečius nuo 15 metų, per metus tenka net keliolika litrų absoliutaus alkoholio, nėra normali ir toleruotina“, – teigia akcijos organizatoriai.

Pasak jų, norisi tikėti, jog kiekvienas Seimo narys yra moralus, doras ir atsakingas Lietuvos Respublikos pilietis, kuris, turėdamas galimybę, prisidės prie sprendimo, galinčio ženkliai sumažinti alkoholio žalos mastą ir augantį mirtingumą nuo priežasčių, susijusių su alkoholio vartojimu.

Vardiniai buteliai ir Jaunųjų konservatorių pareiškimai pasieks 55 LR Seimo narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius