Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 14

Seimo nario R.Šarknicko dukra sveiksta po aukso trupinį: dar 50 dienų palatoje

Avarijos metu sunkiai sužalotos Seimo nario Roberto Šarknicko dukros Julijos sveikata po truputį gerėja. Mažametė, kaip 15min trečiadienį pasakojo politikas, tiek, kiek leidžia jėgos, gali pastovėti, taria vieną kitą žodį. Tiesa, gydytojai, anot R.Šarknicko, sako, kad dukrą dar reikės stebėti bent 50 dienų.
Robertas Šarknickas
Robertas Šarknickas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Labai persidžiaugti neskubam. Norim subtiliai tai išgyventi ir sulaukti to finalo, kuris labai laukiamas. Esam pasiruošę kantrybei, neskubėjimui, kad nebūtų komplikacijų“, – kalbėjo R.Šarknickas.

Jis teigė, kad dukra sveiksta „po trupinį“, o kiekvienas jų – „aukso vertės“.

„Ji labai kovoja, stengiasi, yra perfekcionistė užduotį atlikti iki pat galo. Tas jaučiasi ir daktarai tai pastebi“, – kalbėjo politikas ir dėkojo Lietuvos žmonėms už palaikymą bei paramą.

„Prieš išeidama į komą, ji sesei pasakė „ša, aš susitvarkysiu“ ir išėjo į tą gilų miegą“, – pridūrė R.Šarknickas.

Dukra, anot jo, kol kas negali būti palikta viena.

„Judesiai dar neadekvatūs, nors gali trumpai prie lovos pastovėti. Bet vėl atsisėda, pavargsta greitai. Akys jau stabilizuojasi į konkrečius objektus ar į žmogų. Po truputėlį su gydytoju, Dievo pagalba, geromis mintimis einame į priekį“, – kalbėjo parlamentaras.

Jis pasakojo su dukra prieš tris ar keturias dienas žaidęs vieną žaidimą. O jo metu esą patikėjo, kad dukra ir vėl kalbės.

„Bežaidžiant reikia pasakyti skaičių. Ji lūpom tą skaičių pasakė, aš jį perskaičiau. Patikėkit, džiaugsmas begalinis buvo, kad ji galės kalbėti. Aš tuo pradėjau tikrai tikėti.

Po kelių dienų tyloje ji vis kažkokį naują žodį pasako. Stumti garsu žodį jai trupučiuką egzaminas, nes dar sunku, plautis pamuštas. Reikia nemažai padirbėti, bet tikrai nereikia skubėti. Po truputį.

Šiandien daktarai pranešė, kad dar 50 tokių dienų teks gyventi ten, nes smūgis išties buvo didelis“, – tikino R.Šarknickas.

Klausiamas, ar policijos tyrimas dėl avarijos pasistūmėjo, Seimo narys sakė, kad praėjusią savaitę davė parodymus. Anot jo, liudijo ir dar keli asmenys.

Tyrimas esą dar nesibaigė, bet R.Šarnickas sakė ir dabar avarijos kaltininkui nelinkintis bloga.

Aš, aišku, nusivilčiau, jeigu jam kažkada būtų vėl grąžinta teisė vairuoti.

„Aš, aišku, nusivilčiau, jeigu jam kažkada būtų vėl grąžinta teisė vairuoti. [...] Nenoriu, kad nukentėtų žmonės vėl esant panašioms aplinkybėms to žmogaus dėka. Nenoriu, kad grąžintų teisę vairuoti, bet dėl šešerių metų – tiek girdėjau, kad gali už tai grėsti – ką žinau. Iš esmės, tie metai sėdėti belangėje apmąstymams gal kažkiek duoda vaisių, bet ar išėjus iš kalėjimo reikėtų grąžinti teises? Nemanau, kad tai būtų teisinga“, – svarstė politikas.

Šiuo metu Seime posėdžiai nevyksta, tad parlamentarai dirba kiek laisviau. Kitą savaitę prasidės neeilinė Seimo sesija, vėliau – ir eilinė. R.Šarknickas pareigas sakė bandysiantis derinti, tikino, kad Seimo nario darbą atliks.

„Tiesiog mano naktys bus ne namuose o ligoninėje. Dirbsiu naktinį darbą, kiek pajėgsiu.

Šiaip ir dabar iš dalies vienu kitu klausimu pataisas su patarėjais siuntinėjamės, deriname. Darbai tęsiami, tik jie, aišku, su liūdesio gaida vyksta. Mintys šalia. To neišvengsi niekaip“, – sakė jis.

R.Šarknicko dukra avarijos metu Rokiškyje buvo sužalota liepos pabaigoje – per perėją ėjusią mergaitę partrenkė neblaivus vairuotojas. Mažametė paniro į komą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius