Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 12

Seimo narių parlamentinės lėšos – ir galimai fiktyvioms ataskaitoms

Kai kurie Seimo nariai parlamentinei veiklai skirtas lėšas išleido atskaitoms rinkėjams, kurių šiuo metu jau „neberanda“ ir negali pateikti, rašo „Lietuvos rytas“.
Arminas Lydeka
Arminas Lydeka / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Seimo narys liberalcentristas Arminas Lydeka Seimo buhalterijai liepą nurodė už parlamentinei veiklai skirtas lėšas įsigijęs pašto prekių ir paslaugų už 3052 litus.

Antrąjį ketvirtį Seimo buhalterijai parlamentaras pristatė 1513 litų sąskaitą. Abu kartus liberalcentristas nurodė, kad už šiuos pinigus buvo platinamos jo ataskaitos rinkėjams.

A.Lydeka teigė, kad Seimas apmokėjo bendrovės „Vilpostus“ sąskaitas už jo parengtų ataskaitų rinkėjams platinimą. Jų esą buvo kelios.

„Tai gal keturiolikos ar šešiolikos puslapių ataskaita, kurioje išvardyti kai kurie mano darbai, susiję su vartotojų teisių gynimu, taip pat paminėta truputis kitų darbų“, – aiškino parlamentaras.

Socialdemokratas miglotai aiškino, kad toje ataskaitoje surašyti jo darbai Seime, bet negalėjo tiksliai pasakyti, kaip ji atrodė: ar tai buvo lankstinukas, ar skrajutė, ar didesnis leidinys.A.Lydeka tvirtino pasilikęs keletą tos ataskaitos egzempliorių, bet nesutiko jų parodyti „Lietuvos ryto“ žurnalistams: „Galėčiau rasti, jeigu būtų toks poreikis, bet reikia paieškoti ir visa kita. Dabar tuo tikrai neužsiimsiu. Gal kada nors ateityje.“

Išlaidas „Seimo nario ataskaitos spausdinimui ir platinimui“ savo ataskaitose už įvairius šių metų ketvirčius nurodo ir kiti Seimo nariai.

Tačiau, „Lietuvos ryto“ teigimu, jie nesugebėjo parodyti tų „ataskaitų“, kurioms išleisti mokesčių mokėtojų tūkstančiai.

Tai, kad per antrąjį šių metų ketvirtį rinkėjams platino savo „ataskaitą“, nurodo ir Artūras Zuokas, tuo metu buvęs Liberalų ir centro sąjungos lyderis bei sąrašo vedlys į Europos Parlamentą. Jis šiam reikalui išleido apie 1,1 tūkst. litų.

Bet paprašytas parodyti ar bent papasakoti, kaip atrodė ta ataskaita, A.Zuokas kalbėjo gana miglotai ir aiškino, kad jis platino ne kokį nors savo gerų darbų tautai Seime sąrašą, o straipsnių spaudoje kopijas.

Jokios ataskaitos negalėjo parodyti ir socialdemokratas Juozas Olekas, neva jai per pirmąjį ketvirtį išleidęs 2,4 tūkst. litų. Trumpai ir nesėkmingai jos paieškojęs savo darbo kabinete Seime, politikas prisiminė, kad ataskaitos pavyzdžių turėtų būti jo biure.

Socialdemokratas miglotai aiškino, kad toje ataskaitoje surašyti jo darbai Seime, bet negalėjo tiksliai pasakyti, kaip ji atrodė: ar tai buvo lankstinukas, ar skrajutė, ar didesnis leidinys.

Dar didesnį galvosūkį pateikė liberalcentristas Artūras Melianas ir konservatorius Rimantas Dagys. Šie politikai aiškino, kad jų ataskaitų, už kurių spausdinimą ir platinimą jau sumokėti pinigai, dar nėra, bet jos bus.

A.Melianas net 5049 litus už savo „ataskaitos spausdinimą ir platinimą“ sumokėjo dar per pirmąjį šių metų ketvirtį.

Tačiau politikas aiškino jos negalįs parodyti, nes ji dar neparengta: „Bet, patikėkite, tikrai bus. Galėsite ją greitai pamatyti ir internete.“

Kad savireklamai išleido 4500 litų, R.Dagys nurodo savo antrojo metų ketvirčio ataskaitoje. Tačiau jis aiškino, kad šios ataskaitos negali parodyti, nes ji dar neegzistuoja „per neapsižiūrėjimą“.

Pasak buvusio socialinės apsaugos ir darbo ministro, pirmasis jo gerų darbų tautai Seime sąrašo egzempliorius, pasirodo, buvo išspausdintas su klaidomis, todėl neišvydo pasaulio.

„Ataskaita yra spaustuvėje, bet dėl techninių kliūčių spausdinimas sustabdytas. Spaustuvė sutiko perspausdinti, nors klaidų įsivėlė dėl mūsų kaltės“, – aiškino R.Dagys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius