-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 24

Seimo narių statistika: kiek vyrų ir moterų, koks amžiaus vidurkis, kiek teistų?

Lietuvos rinkėjų šiemet išsirinktas naujasis Seimas – šiek tiek jaunesnis, bet jame mažiau moterų negu anksčiau.
Seimo rinkimai Šiauliuose
Seimo rinkimai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Iš 141 dabar kadenciją baigiančio Seimo nario perrinkti buvo 59. 77 Seimo nariai – naujokai, niekada nedirbę Seime.

Penki Seimo nariai – Ramūnas Karbauskis (LVŽS), Viktoras Rinkevičius (LVŽS), Edmundas Pupinis (TS-LKD), Jonas Liesys (LRLS) ir Linas Antanas Linkevičius (LSDP) – į parlamentą grįžo po pertraukos.

Į Seimą išrinkta 111 vyrų ir 30 moterų. Lyginant su 2012 m., moterų skaičius Seime sumažėjo: tada išrinktos buvo 33 moterys. Daugiausia moterų – 11 – bus LVŽS frakcijoje.

Vidutinis Seimo nario amžius rinkimų dieną buvo 50,6 metų. Šis Seimas šiek tiek jaunesnis negu ankstesnysis: 2012 m. Seimo narių vidutinis amžius rinkimų dieną siekė 52,8 metų.

Facebook.com nuotr./Rūta Miliūtė
Facebook.com nuotr./Rūta Miliūtė

Jauniausia Seimo narė – 25 metų LVŽS atstovė Rūta Miliūtė, vos 23 dienom už ją vyresnis yra taip pat 25 metų LVŽS narys Virginijus Sinkevičius. Vyriausi Seimo nariai – 75 metų Juozas Imbrasas (TT) ir 73 metų Antanas Vinkus (LSDP).

Mirus vienam į parlamentą daugiamandatėje Seimo apygardoje išrinktam Seimo nariui – Jurui Poželai – jį Seime pakeis dabartinis parlamentaras Artūras Skardžius.

Dauguma visų kandidatų – vedę arba susituokę, 125 turi vaikų. Net 11 vaikų turi LVŽS atstovas Andriejus Stančikas, devynis – „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Kęstutis Pūkas.

Tarp naujųjų Seimo narių dauguma – 132 – yra lietuviai. Taip pat į Seimą pateko ir septyni lenkai, viena rusė (Irina Rozova iš LLRA) bei vienas žydas (Emanuelis Zingeris iš TS-LKD).

Į Seimą pateko 3 teisti kandidatai: „tvarkietis“ Kęstutis Pūkas, 1982 m. teistas už spekuliaciją, LVŽS atstovas Bronius Markauskas, 2005 m. teistas už žemdirbių protesto akcijos organizavimą, ir LRLS atstovas Jonas Varkalys, 2011 m. teistas už apgaulingą apskaitos tvarkymą.

Turtingiausias Seimo narys – R.Karbauskis (LVŽS). Jo turto vertė – 11 531 005 eurų.

Į Seimą šiemet išrinktas 141 Lietuvos Respublikos pilietis. Daugiausia – 56 vietas – Seime turės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS.

31 narį į Seimą deleguos Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), 17 narių Seime turės Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), 14 – Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (LRLS), 8 – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga(LLRA), taip pat 8 – „Tvarka ir teisingumas“ (TT). Dar 7 naujojo Seimo nariai – iš kitų partijų arba išsikėlę patys.

II Seimo rinkimų rate balsavo 37,99 proc. rinkėjų. Tai šiek tiek daugiau negu per praėjusius rinkimus: tada II rate balsavo 35,91 proc. rinkėjų.

I Seimo rinkimų rate daugiamandatėje apygardoje balsavo 50,6 proc. rinkėjų – šiek tiek mažiau negu per praėjusius rinkimus, kai I rate balsavo 52,9 proc. rinkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius