Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 14

Seimo narys išpeikė žaidimų atrakcionus Palangoje: „Vaikų nulupinėjimo aparatai, praryjantys eurus“

Liepos 13 d. Seimo narys Remigijus Žemaitaitis savo feisbuko paskyroje pasidalijo nemalonia patirtimi: Palangoje veikiančioje vaikų žaidimų aikštelėje, anot jo, apgaudinėjamos šeimos – įmetus į atrakcioną eurą ar du, aparatas pinigus praryja, tačiau veikti nepradeda. Atsakingų asmenų paieškos buvo bevaisės. 15min susisiekus, atrakcionus valdančios įmonės atstovai atsiprašė už nesklandumus.
Vaikų žaidimų aikštelė Palangoje
Vaikų žaidimų aikštelė Palangoje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vaikų nulupinėjimo aparatas. Palanga. Žaidimų aikštelė, žinoma pavadinimu „Kar Kar“, pritraukianti būrius tėvelių su vaikais. Šiame didžiuliame parke yra daugybė sūpynių, žaidimų ir mini atrakcionų vaikams, dalis jų – mokami žaidimų aparatai. Deja, vaikų džiaugsmą gan dažnai pakeičia nusivylimas, nes įmetus 1 ar 2 eurus į šiuos aparatus, jie „praryja“ pinigus, bet nieko panašaus į veikimą taip ir neįvyksta.

Kreipusis į prekybą aikštelėje vykdančius asmenis, jie nurodo, kad žaidimų aparatai priklauso ne jiems. Ant stulpo pritvirtintame informaciniame lape apie atrakcionus nurodytu telefono numeriu nėra galimybės prisiskambinti.

Būnant aikštelėje su vaikais pavyko įspėti keletą šeimų, kad ir šie neprarastų pinigų ir nenuliūdintų savo mažųjų piliečių, bet faktas, kad taip neturi būti. Išdavus leidimus statyti tokius aparatus, turi būti užtikrinta jų tinkamo veikimo, tvarkymo ir vartotojų galimybės kreiptis į paslaugos tiekėją kontrolė, nes tokie atvejai su „prarastais“ pinigais žaidimų aparatuose yra tikrai ne pavieniai, o pasikartojantys įvairiose kurorto vietose“, – liepos 13 dieną feisbuke rašė R.Žemaitaitis.

R.Žemaitaitis: „Palanga virsta šiukšlynu“

Šis įrašas netruko pasklisti „Mūsų Palanga“ feisbuko grupėje. Jam pritarė keletas komentatorių. Viena moteris papasakojo, kad kartą jai taip su vaiku nutiko ir J.Basanavičiaus gatvėje: įmetus eurą, aparatas nesuveikė. Tuomet šalia dirbanti mergina pasidarbavo atsuktuvu, ir atrakcionas įsijungė. Ji patarė vietoj euro mesti 50 euro centų – suveiks.

Kitą rytą 15min pakalbintas Seimo narys pavadino savo patirtį pasityčiojimu bei idiotizmu. Savo kalboje jis negailėjo „riebesnių“ epitetų.

„Anksčiau tik laipynės buvo, o dabar pristatė visokių š... Buvo pavėsinė tėvams atsisėsti, neliko. Juk tai vieša erdvė vaikams ir tėvams, kam reikia tais aparatais apkrauti? O žmonių ten renkasi žiauriai daug. Tad tie aparatai – pinigų siurbimas. Įmetėm mes 2 eurus, neveikė, įmetė dar viena moteris – neveikė. Kitus jau perspėjome nemesti. Nurodytu telefonu neprisiskambinsi – ne ryšio zonoje. Palangoje daug jovalyno, pastebėjau, ypač šiais metais. Šiukšlynu kurortas tampa“, – piktinosi R.Žemaitaitis, savo vaikus vasarą dažnai paliekantis pas tėvus Palangoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Patikrino kiekvieną aparatą

15min žurnalistei ir fotografui antradienio vidurdienį nuvykus į minėtą žaidimų aikštelę, skelbimas su kontaktiniu telefonu jau buvo nuplėštas, prie atrakcionų plušo moteris, vilkinti „X Pramogos“ marškinėliais. Ji, įmesdama monetas, tikrino kiekvieną žaidimų aparatą, o pakalbinta tikino, kad visi kuo puikiausiai veikia. Aikštelėje tuo metu buvo gausybė pramogautojų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikų žaidimų aikštelė Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikų žaidimų aikštelė Palangoje

„Sumečiau iš savo piniginės pinigėlius, patikrinau, – veikia. Jei žmogus meta ne du, o vieną eurą, aišku, kad nesuveiks“, – švystelėdama į atrakcioną du eurus ir pademonstruodama, kad aparatas įsijungė, paaiškino Jevgenija prisistačiusi darbuotoja, kuri „X Pramogose“ dirba kaip projektų vadovė.

Ne pirmus metus Palangoje (ir kitur šalyje) veikiančius atrakcionus, anot jos, valdo UAB „Žaidimų planeta“, ji, kaip partnerio atstovė, tik padeda šįkart išspręsti kilusį nesklandumą: po išviešinto skundo atvyko patikrinti žaidimų aparatų. Paaiškėjo ir tai, kad suklysta spausdinant pranešimą su atsakingo asmens kontaktu – nurodytas buvo netikslus numeris. Kiekviename mieste, kuriame veikia, „Žaidimų planeta“, pasak pašnekovės, yra paskyrusi po atsakingą asmenį, tačiau atsakingasis Palangoje šiuo metu yra išvykęs.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikų žaidimų aikštelė Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikų žaidimų aikštelė Palangoje

Paklausta, kaip dažnai kreipiasi klientai, pykstantys dėl to, kad sumokėjo pinigus, o aparatas nesuveikė, Jevgenija atsakė: „Čia juk yra technika. Visko pasitaiko. Grąžiname pinigus. Yra sąskaitos arba vietoje operatorius grąžina. Yra palikti pinigėliai būtent tokiems atvejams. Jei kažkas nesuveikia, visuomet reikia ieškoti atsakingo asmens. Jei žmogus negavo reikiamos informacijos, tokio žmogaus, kuris buvo informuotas, nebuvo (R.Žemaitaičio lankymosi metu – aut. past.). Palanga toks miestas, čia dažnai keičiasi darbuotojai. Informacijos neperdavimo problema. Palikau šiandien papildomus kontaktus, jei kiltų nesklandumų“.

Anot jos, viskas, kas įkrenta į atrakcionus, yra fiksuojama, įrengti skaitliukai, skaičiuojantys monetos nominalą, vykdomos inkasacijos, gautos pajamos deklaruojamos.

15min pakalbino ir „Žaidimų planetos“ vadovą Darių Banionį. Jis patikino, kad technika yra technika, – su ja kartais pasitaiko nesklandumų.

„Fiziškai suklydo mergaitės, rašydamos skelbimą – parašė ne tą numerį. Daug aplinkybių sukrito į krūvą, kilo komunikavimo problemos, ir taip susiklostė keista istorija. Bandysime kažką, bent jau kokią dovanėlę, kad nebūtų liūdna vaikams“, – paklaustas, ar žada Seimo nariui grąžinti jo prarastus 2 eurus, atsakė D.Banionis.

Anot jo, „pinigų prarijimas“ – ne kasdienis reiškinys. Situacijų, anot jų, visokių susiklosto.

„Kitą kartą viskas nutinka ne iš blogos valios. Vienas vaikas prabėgo, ledų pagaliuką įkišo į monetų skylę, kitam žmogui moneta ir įstrigo“, – teigė D.Banionis.

Papildyta liepos 17 dieną. Leidimus prekybai ir paslaugoms teikti Palangos miesto savivaldybės tarybos nustatytose viešosiose vietose išduoda savivaldybės administracija. Kaip teigė savivaldybės Rinkliavų skyriaus vedėja Aušra Dangėlaitienė, asmenys, kuriems suteikiama pirmumo teisė įsigyti leidimus veiklai vykdyti, išaiškinami atrankos būdu.

Pasak savivaldybės atstovės, už paslaugų teikimą bei jų kokybę yra atsakingas juridinis ar fizinis asmuo, teikiantis paslaugą.

„Skundų dėl žaidimų automatų minėtoje viešojoje vietoje savivaldybė nėra gavusi, tačiau, reaguodami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, apie viešojoje erdvėje klientų išsakomus skundus informavome paslaugų teikėją. Dėl nekokybiškos ar nesuteiktos paslaugos rekomenduojama kreiptis į paslaugos teikėją arba į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą“, – pasiūlė A.Dangėlaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius