Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 17

Seimo narys L.Karalius motinos viešajai įstaigai išrūpino 20 tūkst.

Seimo narys Linas Karalius prieš egzotišką kelionę į Pietryčių Aziją iš Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) išrūpino 20 tūkst. litų tuo metu jo motinos Irenos Mažeikienės vadovautai viešajai įstaigai „Gyvenimas džiaugsme“, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Linas Karalius
Linas Karalius / „Scanpix“ nuotr.

Ši įstaiga – tarsi parlamentaro šeimos verslas. Mat jos steigėja buvo L.Karaliaus gyvenimo draugė G.Gurevičiūtė, o vienas projektų vadovų – šios brolis Kęstutis Gurevičius.

Seimo nario L.Karaliaus draugė per dvi savaites sugebėjo pateikti prašymą finansuoti projektą, gauti pritarimą, įvykdyti projektą. Ir tą pačią – ataskaitos pateikimo – dieną gauti projekto pinigų. Kad tai įvyktų, L.Karalius nepailsdamas varstė SAM kanclerio Rimanto Remeikos duris.

Praėjusių metų lapkričio 27-ąją R.Remeika patvirtino projektų, skleidžiančių sveikatos idėjas ir didinančių visuomenės socialinį aktyvumą, atrankos kriterijus.

Šiems projektams naudojamos lėšos iš SAM strateginio 2009–2011 metų veiklos plano.

Po dviejų savaičių, gruodžio 11-ąją, ministerija jau gavo įstaigos „Gyvenimas džiaugsme“ prašymą skirti 60 tūkst. litų jos sukurtai programai „Sniego parkas“ finansuoti.

Pinigų iš valstybės biudžeto buvo prašoma instruktorių rengimo kursams (10 tūkst. litų), gyventojams mokyti (30 tūkst. litų), snieglenčių sportui propaguoti (15 tūkst. litų) ir mokomųjų brošiūrų leidybai (5 tūkst. litų).

Seimo nario motina I.Mažeikienė aiškino, kad įgyvendinta programa ir jos vykdytojų profesionalumas „garantuos kryptingą laisvalaikio užimtumą žiemos metu didelei daliai Vilniaus paauglių, tarp kurių snieglenčių sportas vis populiarėja“.

Jau gruodžio 16-ąją tuometis sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas programai iš dalies finansuoti skyrė 20 tūkst. litų ir įsakymo vykdymą kontroliuoti patikėjo kancleriui R.Remeikai.

Gruodžio 28-ąją L.Karalius į SAM pateikė projekto įgyvendinimo ataskaitą. Joje įrašyta tik tai, kad 20 tūkst. litų yra išleisti darbo užmokesčiui ir socialiniam draudimui bei prekėms ir paslaugoms.

Tą pačią dieną į „Gyvenimo džiaugsme“ sąskaitą įkrito SAM pervesti pinigai.

Kitą dieną, gruodžio 29-ąją, L.Karalius su G.Gurevičiūte išskrido į Tailandą.

„Lietuvos rytui“ pradėjus ieškoti, kam galėjo būti išleisti iš ministerijos gauti pinigai, kaip projektų vadovas nurodytas G.Gurevičiūtės brolis teigė apie jį nieko negirdėjęs.

G.Gurevičiūtė pareiškė, kad maždaug prieš mėnesį finansavimą gavusią įstaigą jai pavyko parduoti.

Seimo nario draugė tikino, kad jos įsteigta viešoji įstaiga įvykdė nemažai socialinių projektų, susijusių su gyventojų sveikatos ugdymu.

Pats parlamentaras tikino tik padėjęs artimiesiems sutvarkyti dokumentus ir teigė nesidomėjęs, kaip panaudoti valstybės pinigai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius