Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 05

Seimo narys Remigijus Ačas neigia sukantis į kairę

Pastaruoju metu Raseinių politiniuose užkulisiuose aptarinėjama mįslinga žinia: neva Seimo narys Remigijus Ačas nori sukti į kairę – prašosi priimamas į Socialdemokratų frakciją Seime. Pats R.Ačas tai neigia. Tuo tarpu ne vienas socialdemokratas savaitraščiui „Alio, Raseiniai“ tvirtino žinantis apie R.Ačo bandymą suktelėti kairėn.
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Beldėsi pas premjerą?

„Girdėjau tokių kalbų, tačiau daugiausiai informacijos šiuo klausimu turi partijos Raseinių skyriaus vadovas“, – sakė Lietuvos socialdemokratų frakcijos Seime narys Algimantas Salamakinas.

Socialdemokratų partijos Raseinių skyriaus vadovas Antanas Kilčauskas tvirtino žinantis, jog R.Ačas dėl galimybės papildyti socialdemokratų frakcijos Seime gretas kreipėsi į premjerą Algirdą Butkevičių.

Savaitraščio „Alio, Raseiniai“ duomenimis, sužinojęs apie R.Ačo iniciatyvą, premjeras pasidomėjo, ką apie tai mano partijos Raseinių skyriaus nariai. Nuomonės būta vienareikšmiškos – nepriimti.

Skyriaus pirmininkas A.Kilčauskas neslėpė, jog R. Ačo iniciatyvą vertina neigiamai ir tokį elgesį vadina blaškymųsi iš kampo į kampo. „Pats taip niekada nesielgčiau ir kitam nepatarčiau“, – sakė A.Kilčauskas.

Išskirtiniai politiniai priešai

Trečiadienį, kai buvo rengiama ši publikacija, premjeras A.Butkevičius į telefono skambučius neatsiliepė. Socialdemokratų frakcijos Seime seniūnės Irenos Šiaulienės telefonas buvo išjungtas – ji dar negrįžusi iš komandiruotės.

Socialdemokratų frakcijos Seime narys Edmundas Jonyla prisipažino girdėjęs kalbų apie R.Ačo iniciatyvą.

Čia kažkokie žaidimai. Kas jums tokius dalykus pasakojo? Nėra čia ką komentuoti. Kažkas paleido „antį“, kodėl aš tai turėčiau komentuoti?

„Man apie tai sakė kolegos, tačiau su pačiu R.Aču tuo klausimu nesu kalbėjęs, todėl nieko konkrečiai tvirtinti negalėčiau. Kolegų informacija man sukėlė prieštaringų minčių. Padariau išvadą, kad R.Ačas siekia tapti valdančiosios daugumos atstovu. Toks žingsnis atrodytų suprantamas, bet ir labai keistas: socialdemokratus, bent jau Raseinių skyrių, mano nuomone, jis vertina kaip išskirtinius priešus“, – sakė E.Jonyla.

R.Ačas kategoriškai neigia

Išgirdęs klausimą, kodėl sugalvojo belstis į Seimo socialdemokratų frakcijos duris, R.Ačas pasiteiravo, iš kur tokios kalbos, ir pridūrė: „Čia kažkokie žaidimai. Kas jums tokius dalykus pasakojo? Nėra čia ką komentuoti. Kažkas paleido „antį“, kodėl aš tai turėčiau komentuoti?“

Šiuo metu R.Ačas nepriklauso jokiai partijai. Paklaustas, ar ketina kelti savo kandidatūrą per kitų metų žiemą numatytus rinkimus į Raseinių rajono mero postą, R.Ačas neslėpė, jog jau yra apsisprendęs dalyvauti rinkimuose.

„Ta proga turėčiau daug ką pasakyti. Bet ateis laikas ir pasakysiu“, – kalbėjo R.Ačas. Raseinių rajono meru jis jau yra buvęs 2011–2012 metais, kai priklausė partijai „Tvarka ir teisingumas“. 2012 metų pabaigoje vykusiuose rinkimuose gavęs Seimo nario mandatą išdundėjo į Vilnių.

Liko be partijos

Tačiau tarp R.Ačo ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovybės atsiradusi įtampa sprogimo tašką pasiekė 2013 metų vasarį, kai buvo pranešta apie „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijos planus susijungti.

R.Ačas aštriai sukritikavo tokius ketinimus ir pareiškė, jog „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas „priėjo liepto galą“. Po šio pareiškimo R.Ačo narystė partijoje „Tvarka ir teisingumas“ buvo sustabdyta, o R.Ačas paliko „tvarkiečių“ frakciją Seime.

Paskui R.Ačas viešai paskelbė apie norą stoti į opozicinį Liberalų sąjūdį. Raseinių skyrius jį priėmė praėjusių metų liepą, tačiau partijos valdyba po kelių savaičių skyriaus sprendimą pripažino negaliojančiu. Šiuo metu R.Ačas yra politikas be partijos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius