-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 29

Seimo narys V.Bacevičius su kaimynais buvo susikibęs dėl tujų

Sostinės Visalaukio gatvėje namą besistatančiam Seimo nariui Vaidotui Bacevičiui užkliuvo kaimynų sklype augantys dekoratyviniai augalai.
V.Bacevičius
V.Bacevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tvorą tverti politikui trukdžiusios tujos užvakar buvo išrautos su šaknimis, informavo „Lietuvos rytas“.

Tuo metu, kai parlamentaro pasamdyti darbininkai traktoriumi darbavosi kaimynų sklype, šeimininkų namuose nebuvo. Į namus grįžę ir statybinių atliekų konteineryje išvydę prieš 20 metų sodintas tujas V.Bacevičiaus kaimynai iškvietė policiją.

Nuo parlamentaro savivalės nukentėję vilniečiai policijos pareigūnams tvirtino, kad V.Bacevičiaus nurodymu iš jų valdų buvo išrauti ne tiktai dekoratyviniai augalai ir nemažai vaismedžių, bet ir suniokota vaikų poilsio zona, traktoriumi išvažinėtas jiems priklausančios žemės ruožas.

Ribas tarp savo ir kaimynų žemės sklypų V.Bacevičius yra pažymėjęs virve. Ji per kelis centimetrus praplečia parlamentaro valdas, nei jas esant įsivaizdavo kaimynai. Bet jie aiškina, kad net ir pagal iš palydovo darytas nuotraukas naujai suformuotos politiko valdos nesiekė išrautų tujų.

Seimo nario iš savo rinkimų apygardos Kretingoje atsivežti jo valdose vakar triūsę darbininkai aiškino, kad tujos buvo pernelyg arti tveriamos tvoros, todėl jas buvo būtina iškasti.

Panašiai trečiadienį aiškino ir su kaimynais konfliktuojantis V.Bacevičius. Jis esą turėjo kelis variantus: arba būti be tvoros, arba prarasti nemažą dalį savo sklypo. „Bet tam nebuvo pagrindo“, – mano V.Bacevičius.

Priešingai nei kaimynai, politikas tvirtino, kad tujos, atlikus tikslius geodezinius sklypo matavimus, buvo atsidūrusios jo valdose arba – geriausiu atveju – ant sklypų ribos.

Kad augdamos tujos, kurias V.Bacevičius vadino stagarais, esą būtų išvertusios jo tvorą, iš politiko lūpų užvakar išgirdo ir priblokšti kaimynai.

Bet iš pradžių piktinęsi parlamentaro elgesiu ir policijai pasiskundę V.Bacevičiaus kaimynai vakar staiga atlyžo: „Mūsų atsiprašė, žadėjo sutvarkyti, todėl viską kol kas paliekame ramybėje“.

Žiniasklaidos dėmesio sulaukęs V.Bacevičius irgi pareiškė, kad konfliktas jau užgesintas – kaimynai pretenzijų nebeturi. Vis dėlto parlamentaras pripažino, kad intensyvios derybos dėl keliolikos centimetrų žemės sklypo ribų ir tujų su kaimynais vyko net keletą mėnesių.

„Tie žmonės senokai buvo pasidarę geodezinius matavimus. Aš pasidariau naujus po to, kai kaimynai jau buvo įregistravę savo ribas. Pagal juos tujos yra mano sklype, todėl elgiuosi, kaip man tinkama. Bandžiau elgtis gražiai, atsiklausiau kaimynų, kaip man su tomis tujomis elgtis. Pasiūliau jiems finansuoti ir pasodinti naujų tujų. Bet kaimynai norėjo, kad dar pusmetrį atsitraukčiau nuo tujų. Nemačiau pagrindo dovanoti daugiau kaip arą savo žemės. Pasakiau savo galutinę poziciją, kad galiu atsitraukti penkis centimetrus nuo bendros ribos, ir leidau pagalvoti. Tačiau jie tylėjo, todėl padariau tai, ką padariau – iškasiau tujas“, – sakė jis.

Po konflikto V.Bacevičius aiškino sutikęs nuo bendros ribos atsitraukti net 13 centimetrų.

„Sutikau tvorą tverti ne per bendrą ribą, o savo sklype. Padovanojau kaimynams gabaliuką savo žemės. Atrodo, kad viską jau išsiaiškinome. Sutarėme, kad aš pasodinsiu naujų tujų, bet dar pagalvosiu. Sutinku, kad mes šiek tiek įlindome į svetimą sklypą ir gal kokią gėlę sunaikinome. Jei buvo padaryta kokia žala, aš pasirengęs ją atlyginti. Bet dėl to, kad esu Seimo narys, nereiškia, jog galima mane gąsdinti viešumu“, – savo tiesą įrodinėjo su kaimynais į konfliktą įsivėlęs parlamentaras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius