-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 26

Seimo narys Vitalijus Gailius: mane seka jau dvejus metus

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius tvirtina, kad yra sekamas pastaruosius dvejus metus. Anot politiko, tai daroma demonstratyviai.
Vitalijus Gailius
Vitalijus Gailius / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Laisvosios bangos“ tiesioginėje laidoje „Iš esmės“ dalyvavęs V.Gailius teigė, kad ir pakeliui į studiją buvo sekamas.

Pasak jo, tai buvęs ne pavienis „nuotykis“, o jo pastarųjų dvejų metų gyvenimo kasdienybė – labai „neprofesionalus ir neatsakingas“ jo sekimas.

„Aš identifikavau tą asmenį. Jis, supratęs, kad aš jį pastebėjau, nubėgo jūsų kiemais“, – pasakė V.Gailius tiesioginiame eteryje.

„Tą kompetenciją lavinau dvidešimt metų, – kalbėjo Seimo narys apie savo gebėjimą pastebėti išorinį sekimą, – ir pats tą darbą dirbau, tik daug profesionaliau. Aš dirbau kriminalinėje policijoje, organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniuose. Viena iš funkcijų ir yra – opertyvinė veikla, nustatant organizuoto nusikalstamumo apraiškas ir užkardant apraiškas Lietuvoje. Taigi, aš turiu patirtį“.

V.Gailius „Laisvajai bangai“ sakė, kad parodomasis sekimas, – kada asmeniui leidžiama suprasti, kad jis sekamas, – gali būti atliekamas ir verslo struktūrų užsakymu: „Man yra žinoma apie tai, kad Vilniuje, Klaipėdoje yra pareigūnų, kurie laisvalaikiu už pinigus, už piniginius vienetus nemažus tą funkciją teikia, tą paslaugą teikia įvairiems atstovams“.

V.Gailius teigė, kad Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Gediminas Grina, supažindindamas su V.Galiaus patikrinimo poligrafu medžiaga kelis aukštus pareigūnus, pažeidė Tyrimo poligrafu ir Valstybinių paslapčių įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius