Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24

Seimo narys Zbignevas Jedinskis Maidaną palygino su riaušėmis prie Seimo 2009-aisiais

Seimo narys Zbignevas Jedinskis eilinį kartą garsiai išsakė antimaidaniškas poziciją. Savo profilyje socialiniame tinkle „Facebook“ jis Maidaną Kijeve palygino su riaušėmis prie Seimo 2009-ųjų žiemą, rašo zw.lt.
Zbignevas Jedinskis
Zbignevas Jedinskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Visi revoliucijų ir perversmų šalininkai turėtų prisiminti, kaip 2009 metų sausį buvo numalšintas lietuviškasis Maidanas. Po vadinamosios „naktinės reformos“ valdžioje buvę konservatoriai sumažino išmokas ir pensijas. Liaudis, vadovaujama profesinių sąjungų kartu su „Frontu“ ir Mindaugo Murzos neonciais, pradėjo Seimo šturmą. Bendra žala (tarp jų ir Seimo pastato suniokojimas) įvertinta apie 2 mln. Lt. Pareigūnai be ašarinių dujų taip pat ir šaudė į minią. Sužeisti buvo 34 asmenys. Minia buvo išvaikyta. Organizatoriai nubausti“, – parašė Z.Jedinskis.

Seimo narys dar pridūrė, kad vėliau Konstitucinis Teismas nusprendė, kad Vyriausybė neteisėtai sumažino išmokas ir pensijas.

„Teisingumą atstatė teismai, o valdžia buvo pakeista per eilinius rinkimus, kaip ir turi būti demokratijos siekiančioje šalyje. Kas gi būtų, jeigu perversmas būtų pavykęs, o aikštėje priešais Seimą būtų renkamas naujas ministrų kabinetas su M.Murza priešakyje?“ – pabrėžė Z.Jedinskis.

Riaušės sausio 16-ąją prie Seimo kilo po to, kai įsisiūbavus ekonominei krizei 2008 metų gruodžio pabaigoje Seimas patvirtino mokesčių reformą. Nepriklausomybės aikštėje susirinko apie 7 tūkst. žmonių, po kurio laiko dalis jų ėmė mėtyti į Seimo pusę akmenis, grindinio plyteles ir t.t. Policija atsakė ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis.

Buvo sužeisti 4 pareigūnai ir 34 civiliai. Sulaikyti 154 asmenys.

„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Kijeve minimos Maidano aukų žūties metinės
„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Kijeve minimos Maidano aukų žūties metinės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius