Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 23

Valdantieji boikotuoja Seimo posėdį: R.Šarknickas žiūrės iš balkono „kaip režisierius“

Opozicijos iniciatyva ketvirtadienį rengiamas nenumatytas Seimo posėdis, valdančiųjų frakcijų atstovai jame planuoja nedalyvauti. Tačiau „valstiečiai“ Aušra Papirtienė ir Robertas Šarknickas ketvirtadienį Seime pasirodė. A.Papirtienė tikino atėjusi išdėstyti pozicijos, kad posėdis nereikalingas ir jame svarstomi „blogi“ klausimai, o R.Šarknickas sakė posėdį stebėsiantis iš salės balkono „kaip režisierius“.
Robertas Šarknickas, Ramūnas Karbauskis
Robertas Šarknickas, Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Aš atėjau dirbti komisijos darbo. Tiesiog atėjau dirbti, nes už tai gaunu atlyginimą. Aš manau, kad visi valdantieji dirba savo darbą savo apygardose. Antradienį buvo visi klausimai pateikti ir jie patys atšaukė tuos klausimus“, – opoziciją kritikavo R.Šarknickas.

Jis tikino atėjęs dirbti savo darbo, tačiau į posėdžių salę neisiantis.

„Ateisiu pasižiūrėti iš balkono. Tikrai neisiu (į salę, – red. past.)“, – aiškino R.Šarknickas pareiškęs, kad posėdį žiūrės kaip režisierius.

Ketvirtadienio darbotvarkėje, be kita ko, įrašyta diskusija apie pandemijos iššūkius Lietuvos sveikatos sistemai ir ekonomikai, premjero Sauliaus Skvernelio bei finansų ministro Viliaus Šapokos atsakymai į Seimo narių klausimus.

Opozicijos darbotvarkėje numatyta svarstyti klausimus dėl didesnių subsidijų už prastovas, geresnių sąlygų savarankiškai dirbantiems asmenims, palankesnės motinystės išmokų skaičiavimo tvarkos esant prastovai ir kitus.

Opoziciniai konservatoriai teiks įstatymo projektus dėl reprezentacinių ir parlamentinių išmokų sustabdymo.

Taip pat darbotvarkėn įtrauktas siūlymas dėl nuslėptų ryšių su rusų diplomatais pradėti apkaltos procesą Seimo narei Irinai Rozovai.

Neeilinį posėdį opozicija rengia dėl to, kad valdantieji nesutiko grįžti prie įprasto Seimo darbo rimto, kai posėdžiaujama dvi dienas per savaitę – antradieniais ir ketvirtadieniais.

Valdančiųjų frakcijų atstovai BNS patvirtino, kad sutarta nedalyvauti ketvirtadienio plenariniuose posėdžiuose.

„Taip, yra sprendimas nedalyvauti. Mes manome, kad dėl koronaviruso Seimas turėtų posėdžiauti vieną dieną per savaitę, siūlėme į antradienio darbotvarkę įtraukti opozicijos projektus, bet jie atsisakė juos pateikti. Čia yra politikavimas“, – BNS sakė „valstiečių“ frakcijos seniūno pavaduotojas Jonas Jarutis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos seniūnė Vanda Kravčionok ir Socialdemokratų darbo partijos frakcijos vadovas Rimantas Sinkevičius taip pat teigė, kad frakcijų nariai laikysis ankstesnio sprendimo posėdžiauti vieną dieną.

Antradienį valdančiųjų balsais nuspręsta, kad dėl koronaviruso plitimo grėsmės saugiau būtų į plenarinius posėdžius Seimo nariams rinktis kartą per savaitę – antradieniais.

Opozicija tvirtina, kad atsisakius ketvirtadienio posėdžių ji praranda parlamentinės kontrolės įrankius – Vyriausybės valandas ir opozicines darbotvarkes.

Nenumatytas posėdis rengiamas, kai to raštu reikalauja ne mažiau kaip trečdalis Seimo narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius