-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 20

Seimo pirmininkas kviečiasi pokalbiui R.Valentukevičių dėl G.Kildišienės istorijos

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) deleguotas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis penktadienį susitinka su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovu Romu Valentukevičiumi, kurį sako sumenkinus komisijos autoritetą automobilio nuomos istorijoje.
Romas Valentukevičius
Romas Valentukevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Seimo pirmininkas kritikuoja R.Valentukevičiaus sprendimą vienasmeniškai „išteisinti“ parlamentarę „valstietę“ Gretą Kildišienę dėl galimo interesų konflikto, naudojantis iš „Agrokoncerno“ jos mamos nuomotu automobiliu.

„VTEK vadovas padarė vienasmenį pareiškimą ir tuo peržengė savo kompetencijos ribas ir sumenkino VTEK autoritetą“, – ketvirtadienį V.Pranckiečio poziciją BNS perdavė jo atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Ingrida Šimonytė ir Arvydas Anušauskas ketvirtadienį kreipėsi į Seimo pirmininką V.Pranckietį, ragindami pareikšti nepasitikėjimą VTEK vadovu.

R.Valentukevičius išaiškinimą LVŽS frakcijos seniūno pavaduotojai G.Kildišienei dėl automobilio, nuomojamo iš partijos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“, pateikė nesitaręs su kitais komisijos nariais.

R.Valentukevičiaus atsakyme G.Kildišienei nurodoma, kad aplinkybės, kai jai artimas asmuo su „Agrokoncernu“ sudarė automobilio lizingo sandorį ir leido parlamentarei automobiliu naudotis „savaime interesų konflikto nekelia“.

Pats R.Valentukevičius sako, kad pateikė ne išvadą, o paaiškinimą, kuriam nereikia komisijos balsavimo, ir tai esanti įprasta praktika gavus Seimo narių klausimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius