Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 28

Seimo pirmininkas neigia, kad PVM lengvatos naudingos Viktorui Uspaskichui

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas „Laisvosios bangos“ laidoje „Ryto tema“ birželio  28 d. komentavo mokesčių įstatymų pakeitimus, kurie priimti dieną prieš tai.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Jis neigė, kad sumažintas PVM tarifas mėsos produktams, kuriam Seimas pritarė greta kitų mokestinių lengvatų, naudingas Viktoro Uspaskicho verslui, kaip mano Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

V.Gedvilas priminė, jog lengvatas pasiūlė Vyriausybė, o pats V.Uspaskichas siūlė mokestines lengvatas atidės vėlesniam laikui. Pasak Seimo pirmininko, PVM lengvatos mėsai galioja daugelyje ES šalių – pavyzdžiui, Vokietijoje, Lenkijoje.

Seimo pirmininkas po pateikimo balsavo už įstatymo projektą, kuris legalizuotų naminio alkoholio gamybą. V.Gedvilas „Laisvajai bangai“ aiškino – jei tokia gamyba bus kada nors legalizuota, ji bus reglamentuojama poįstatyminių aktų, susijusių su gamybos sąlygomis, higiena ir pan.

„Gal ir paskubėta buvo“, – Seimo pirmininkas svarstė apie ministrės atsistatydinimą ir pridūrė, kad tai buvo pačios B.Vėsaitės sprendimas, susijęs su Vyriausybės ir „kitų įtakingų žmonių“ poveikiu.

„Jei mes legalizuosime – tie, kurie gamins legaliai, bus suinteresuoti, kad nebūtų gaminančių nelegaliai“, – sakė Seimo pirmininkas, taip pat pritariantis baudoms už kontrabandinių svaigalų bei rūkalų naudojimą ir akcizų šioms prekėms didinimui.

V.Gedvilo nuomone, buvusiai ūkio ministrei Birutei Vėsaitei bus „psichologiškai lengviau“ po to, kai Seimo etikos ir procedūrų komisija pateikė išvadą, jog B.Vesaitė, vykusi į Kazachstaną privačios kompanijos išnuomotu lėktuvu, nepažeidė viešųjų ir privačių interesų. „Gal ir paskubėta buvo“, – Seimo pirmininkas svarstė apie ministrės atsistatydinimą ir pridūrė, kad tai buvo pačios B.Vėsaitės sprendimas, susijęs su Vyriausybės ir „kitų įtakingų žmonių“ poveikiu.

Komentuodamas Generalinės prokuratūros ataskaitą, kuriai Seimas po pateikimo nepritarė, V. Gedvilas vylėsi, kad generalinis prokuroras susimąstys, pagalvos apie savo darbą. Seimo pirmininkas teigė, kad parlamentas neturi galimybių atleisti ir nubausti prokurorą, o įvairios institucijos funkcionuoja ir nepatvirtinus jų ataskaitų (pavyzdys – LRT).

V.Gedvilas pasisakė už visišką reklamos draudimą LRT, bet, jo nuomone, tokį sprendimą dabar būtų sunku įgyvendinti dėl finansinių aplinkybių.

Seimo pirmininkas teigė, jog Lietuva visiškai pasirengusi pirmininkauti ES, nors Vilniaus savivaldybės prižiūrimas fontanas prie Seimo jam nekelia susižavėjimo. „Man tenai negražu, atvirai pasakius“, – pripažino V.Gedvilas.

Laidos įrašą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius