Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 18

Seimo pirmininkas V.Pranckietis: G.Kildišienės istorija atnešė moralinės žalos Seimui

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovės parlamentarės Gretos Kildišienės automobilio nuomos istorija atnešė moralinės žalos ir Seimo reputacijai, tai yra gera pamoka parlamentarams išlaikyti skaidrumo standartus, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Jeigu ir atsakysim teisiškai, tai dar nereiškia, kad tai nepadarė moralinės žalos – žinoma, kad tai padarė moralinę žalą. Turėtumėme turbūt tokioje vietoje būti atviresni ir kalbėti. Tai yra galbūt gera pamoka ir kitiems Seimo nariams, kad jei ir dar galvojame, kad kas nors ko nors nepastebės, reikia visada galvoti, kad turime būti atviri. Esame vieši asmenys, turime atvirai kalbėti apie savo pasirinkimus“, – Žinių radijui sakė Seimo pirmininkas, LVŽS atstovas.

Jis tikisi, kad aplinkybes, kuomet parlamentarė naudojasi partijos vadovo Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu, išsamiai įvertins tiek etikos sargai, tiek ir Valstybinė mokesčių inspekcija. Jis taip pat teigiamai įvertino G.Kildišienės pasitraukimą iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos, sakydamas, kad tai yra „geras sprendimas“.

„Žinoma, kad tokie dalykai net kilti neturėtų – mes kalbame apie Seimo reputaciją, apie Seimo narių reputaciją. Jei tai sukelia ir ne įstatyminę koliziją, bet visuomenės nepasitenkinimą, nepasitikėjimą, to turėtumėme labai stengtis išvengti“, – pridūrė jis.

Jis taip pat kritikavo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovo Romo Valentukevičiaus sprendimą nepasitarus su komisijos nariais pareikšti nuomonę, jog G.Kildišienės veiksmai nekelia interesų konflikto.

Tai, kad G.Kildišienė naudojasi „Agrokoncerno“ automobiliu „Range Rover“, dar savaitgalį patvirtino R.Karbauskis. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtina, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su artimu politikės giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone, tačiau neatskleidžia, kas šis giminaitis motyvuodami, jog tai – ne viešas asmuo. Neoficialiomis BNS šaltinių žiniomis, automobilį lizingu išsiperka G.Kildišienės motina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius