Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 26

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žada, kad ruduo bus populiarių sprendimų laikas

15min studijoje trečiadienį apsilankęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad „valstiečių“ reiktingai krito ne tik dėl nepopuliarių sprendimų priėmimo, bet ir dėl Ramūno Karbauskio ir Gretos Kildišienės skandalų. Tačiau V.Pranckietis tikisi, kad jau rudenį reitingai vėl pradės kilti, nes Seimas priims daugybę populiarių sprendimų.

Pasak jo, jau rudenį bus pradėta kalbėti apie pensijų padidinimą, apie kultūros, sveikatos darbuotojų, kitų mažai apmokamų specialybių atstovų atlyginimų padidinimą, sugrįžta prie šildymo kompensavimo klausimo.

„Kiti metai, numatoma Vyriausybės – tai prasčiausiai gyvenančių, silpniausiai gyvenančių, pažeidžiamiausių žmonių tokie pakėlimo į normalesnį, vadinkim, lygmenį metai. Tai manau, kad visos tos priemonės ir galimybės turėtų būti skirtos socialinėms reikmėms, ir tokiu būdu gali atsirasti tie populiaresni sprendimai, kada žmogus gauna daugiau pinigų, kada jis mato tiesioginę savo naudą. Tai, žinoma, tada ir galėtų matytis“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Pasak jo, taip pat bus galima sulyginti neapmokestinamo pajamų dydį su minimalia mėnesio alga, įteisinti „vaiko pinigų“ mokėjimą visoms šeimoms, svarstyti galimybę remti regionuose įsikuriančias jaunas šeimas.

„Jei jau ir šitokie sprendimai būtų vadinami nepopuliariais, tai būtų keista tada jau“, – sakė V.Pranckietis.

Tiesa, mokesčių reforma, pasak Seimo pirmininko, gali būti tas klausimas, kuris nebus populiarus.

VIDEO: V.Pranckietis: 2018-iaisias gerinsime silpniausiųjų, o 2019-aisiais viduriniojo sluoksnio gyvenimo sąlygas

2019-aisiais, anot V.Pranckiečio, Vyriausybė ims rūpintis ne tik skurdžiausiai gyvenančiais, bet ir viduriniuoju sluoksniu.

„Jei nutarėme, kad 2018 metai bus tos mažiausiai aprūpintos žmonių grandies sąlygų pagerinimas, o 2019 m. viduriniosios grandies, viduriniojo sluoksnio sąlygų gerinimas, tai negalime iš karto visko padaryti. Turime eiti nuosekliais etapais“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Anot jo, kartu su gyvenimo kokybės pagerėjimu turėtų imti kilti ir „valstiečių“ reitingai. Šiuo metu, pasak Seimo pirmininko, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga praranda populiarumą ne tik dėl nepopuliarių sprendimų, bet ir dėl partijos pirmininko R.Karbauskio ir buvusios jo pavaduotojos, buvusios Seimo narės G.Kildišienės skandalų.

Paskutiniai dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu atlikti bendrovės „Vilmorus“ duomenys rodo, kad opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) pagal populiarumą nesmarkiai aplenkė valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS).

„Valstiečių“ reitingai smunka jau septintą mėnesį iš eilės – už juos dabar balsuotų apie 13 proc. rinkėjų (arba 22 proc. nuo atėjusiųjų į rinkimus). O konservatorius-krikdemus palaikytų 13,5 proc. nuo visų gyventojų ir 23,5 proc. – nuo balsuojančiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius