Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 13

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas išvyksta į JAV

Seimo vadovas Vydas Gedvilas kartu su vicepirmininkais Vytautu Gapšiu, Petru Auštrevičiumi bei Gediminu Kirkilu ir parlamentaru Emanueliu Zingeriu šeštadienį išvyksta su darbo vizitu į JAV. Delegacija vizito metu lankysis Vašingtone, Viljamsporte ir Čikagoje.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Luko Balandžio nuotr.

Vizitą Seimo nariai pradės susitikimu su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadovybe, dalyvaus Nacionalinės gvardijos ir Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimo 20-mečio minėjime, rašoma pranešime spaudai. Taip pat suplanuotas susitikimas su Pensilvanijos valstijos universiteto programos „Penn State Extension“ komanda. Su jais politikai aptars skalūninių dujų gavybos klausimus, apžiūrės skalūninių dujų gavybos vietas.

V.Gedvilas susitiks su Kongreso pirmininku Johnu Boehneriu, Senato daugumos lyderio pavaduotoju Richardu Durbinu, Kongreso Baltijos draugų grupės pirmininkais Johnu Shimkumi ir Adamu Schiffu, Valstybės departamento atstovu, JAV ir Lietuvos verslo tarybos nariais.

Seimo delegacija dalyvaus Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai skirtos interaktyvios UNESCO parodos „Lietuva pašto siuntoje“ atidaryme Pasaulio banke, Vilniaus geto likvidavimo 70-mečiui paminėti skirtame renginyje Lietuvos Respublikos ambasadoje JAV.

Rugsėjo 18 d. V.Gedvilas JAV Kongrese dalyvaus Demokratinių bendrijų Parlamentinio forumo atidaryme ir renginyje Europos institute Rytų partnerystės tema.

Čikagoje jis lankysis Pasaulio lietuvių centre, susitiks su Lietuvių verslo tarybos nariais ir JAV lietuviais verslininkais, dalyvaus Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai paminėti skirtame renginyje bei Dariaus ir Girėno skrydžio atminimo lentos atidengimo iškilmėse.

Į Lietuvą delegacija grįš rugsėjo 21-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius