Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 21

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas nemato problemų, kad Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovaus teisiamos partijos atstovas

Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas teigia nematąs problemų, kad parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovaus teisiamos Darbo partijos atstovas.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į šias pareigas siūlomas buvęs generalinis prokuroras ir buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

„Nematau problemos (...) Paulauskas nėra teisiamas. Paulauskas kaip žmogus yra profesionalas. Ne Teisės komitetas vienas sprendžia“, – trečiadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė V.Gedvilas.

„Yra procedūros, nuo vieno Paulausko, nuo vieno „darbiečio“ niekas absoliučiai nepriklauso. Nereikia ieškoti problemų, kur jų nereikia ieškoti“, – tvirtino Seimo pirmininkas, paklaustas, ar šis faktas negali turėti įtakos sprendžiant dėl teisinio imuniteto atėmimo Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje teisiamiems šios partijos atstovams Viktorui Uspaskichui, Vytautui Gapšiui ir Vitalijai Vonžutaitei.

Beje, V.Gapšys taip pat dirbs Teisės ir teisėtvarkos komitete.

V.Gedvilo teigimu, V.Gapšys ir A.Paulauskas turės tik du balsus komitete, o sprendimus priims dauguma balsų. Parlamento vadovas pabrėžė, kad jie – teisininkai profesionalai.

Darbo partija ir keturi su ja siejami asmenys kaltinami sukčiavimu. Prokuroras yra skelbęs, kad 2004–2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Ieškinį šioje byloje yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų – daugiau kaip 855 tūkst. litų.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius