-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 19

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas pagrindo sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio interpeliacijai nemato

Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas sako nematantis pagrindo sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio interpeliacijai.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš manu, kad pagrindo kažkokio interpeliuoti ministrą kaip ir nėra. Tas tekstas (interpeliacijos – red.), nenoriu kritikuoti autorių, bet padaryta labai daug techninių klaidų“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Gedvilas.

Pačią interpeliacijos procedūrą Seimo pirmininkas vadino „normalia parlamentine kontrole“, taip pat sakė nežinantis, kaip dėl interpeliacijos balsuos jo partijos frakcija.

„Aš nenoriu kalbėt už koalicijos partnerius arba už savo kolegas, žinau, Darbo partijos frakcija šiandien priima V.P.Andriukaitį, nežinau, kokį frakcija priims sprendimą“, – sakė V.Gedvilas.

Praėjusią savaitę Seime įregistruota grupės opozicinių parlamentarų, liberalų ir konservatorių, interpeliacija V.P.Andriukaičiui. Ministras atsakymus Seimui turi pateikti per dvi savaites, tačiau juos žada jau šį ketvirtadienį.

Opozicinio Liberalų sąjūdžio inicijuotą interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui pasirašė 31 Seimo narys, tarp jų – ir pats ministras. Tarp pasirašiusių po paskutiniu 31-uoju pasirašiusio V.P.Andriukaičio – konservatorių, liberalų frakcijų nariai ir Seimo narių mišrios grupės atstovas. Interpeliaciją reikalaudami paaiškinti priimtų sprendimų motyvus ministrui gali pateikti ne mažiau kaip 29 Seimo nariai.

Interpeliacijos tekste daugiausiai klausimų ministrui užduodama dėl jo pasisakymų prieš privatų medicinos sektorių, keliami klausimai ir dėl komandos narių – patarėjų Dariaus Prialgausko, Arvydo Skorupsko, viceministro Gedimino Černiausko – tinkamumo pareigoms.

Interpeliacijos tekste liberalai klausia ministro, kodėl nepaisant šiemet 135,8 mln. litų didesnio Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto nei pernai, vidutiniškai 11 proc. sumažintas sveikatos priežiūros įstaigų finansavimas, kodėl ministras viešai kalbėdamas skelbia neteisingą informaciją.

Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas juo nepasitikėjimas, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma. Tokį nutarimą priėmus, ministras turi atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius