-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 23

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas: susitikti su Rusijos energetikos milžine „Rosatom“ prašė Seimo narys Mindaugas Bastys

Darbo partijos atstovas Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas teigia, kad su Rusijos energetikos milžinės „Rosatom“ atstovu susitikti jo paprašė Seimo narys socialdemokratas Mindaugas Bastys.
Išrinktas Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas savo kabinete
Išrinktas Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas savo kabinete / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad susitikimas per daug sureikšminamas. Jis buvo galbūt prieš dešimt dienų. Man sunku pasakyti. Kreipėsi dėl susitikimo ir mes kalbėjome apie atominę energetiką“, – šeštadienį pripažino buvus tokį susitikimą su „Rosatom“ atstovais V.Gedvilas.

Paklaustas, kas į jį kreipėsi, V.Gedvilas painiojosi.

„Žmogus yra viceprezidentas, atsakingas už Vakarų ir Ukrainos atominę energetiką“, – pirmą kartą paklaustas, kad kreipėsi dėl susitikimo, sakė jis.

Antrąkart perklaustas V.Gedvilas patikslino, kad susitikimo iniciatorius buvo Seimo narys M.Bastys.

„Tiesiog žmonės kreipėsi, Seimo nariai kai kurie kreipėsi ir įvyko tas susitikimas. Seimo narys Bastys Mindaugas, mes su juo apie tai kalbėjome“, – teigė V.Gedvilas.

Seimo pirmininkas patvirtino, kad jo susitikime su „Rosatom“ dalyvavo ir M.Bastys.

Aiškindamas, kodėl apie susitikimą su „Rosatom“ nebuvo skelbta viešai V.Gedvilas aiškino, kad sutikimas buvęs labai neformalus.

Nepaisant „neformalumo“, susitikimas vyko Lietuvos Seimo pirmininko kabinete parlamento rūmuose.

V.Gedvilui buvo sunku atsiminti „Rosatom“ viceprezidento su kuriuo susitiko pavardę. Galiausiai paaiškėjo, kad Seimo pirmininko kabinete lankėsi „Rosatom“ viceprezidentas Aleksandras Mertenas.

Mindaugas Bastys
Mindaugas Bastys

Seimo pirmininko teigimu, susitikimas buvo labai trumpas, nes energetikos projektai yra Vyriausybės kompetencijos sritis.

„Aišku, Jie nori žinoti, kokiu keliu mes toliau eisime atominės energetikos srityje. (...) Aš pasakiau, kad reikia kreiptis į Vyriausybę, nes jos suburta darbo grupė iki gegužės vidurio sprendžia, ką darysime“, – teigė jis.

V.Gedvilas sako, kad jo asmenine nuomone, „Rosatom“ negalėtų dalyvauti Lietuvos atominės elektrinės statybose, jei jos bus vykdomos.

„Kol kas jokių perspektyvų nematau su „Rosatom“ dalyvauti“, – sakė jis.

Tiesa, jis pabrėžė ir tai, kad Lietuva neturi Latvijos ir Estijos pažadų dalyvauti pirminiame elektrinės projektavimo darbuose, o vienai Lietuvai tai gali būti per brangu.

Primename, kad penktadienį buvo pranešta apie slaptus „Rosatom“ atstovų susitikimus su Lietuvos politikais.

Po to premjero atstovė spaudai patvirtino, kad Rusijos energetikos bendrovės „Rosatom“ atstovai susitikti yra pakvietę ir premjerą Algirdą Butkevičių.

Pranešta, kad su Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektus vykdančios įmonės „Nukem“ akcininko „Rosatom“ atstovais premjeras susitiko penktadienį ir lankėsi atominės jėgainės branduolinių objektų aikštelėse.
Rusija ne kartą yra siūliusi Lietuvai prisidėti prie Karaliaučiaus atominės elektrinės projekto, bet Lietuvos vadovai šiuos pasiūlymus atmesdavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius