-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 24 /14:13

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas: ūkio ministrė Birutė Vėsaitė turi padėti portfelį

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas penktadienį patvirtino, kad pirmadienį susirinksianti Politinė taryba kalbės apie galimą ministrų portfelių perskirstymą.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Luko Balandžio nuotr.

„Mes apie tai kol kas nekalbėjome, tai nebuvo mūsų diskusijų tema. Pirmadienį rinksis Politinė taryba, mes apie tuos klausimus kalbėsime ir tikrai dėl V.P.Andriukaičio vyksta įvairios diskusijos“, – penktadienį interviu radijo „Laisvoji banga“ laidai „Ryto tema“ sakė V.Gedvilas, paklaustas, ar koalicijai nekyla minčių persiskirstyti ministrų portfelius, galbūt keisti tam tikrus ministrus.

Pastaruoju metu kritikos sulaukė ūkio ministrė Birutė Vėsaitė ir sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis.

Po poros valandų V.Gedvilas žurnalistams Seime patikslino, kad apie portfelių perskirstymą nekalbama.

„Tikrai to nekalbėjau, kad reikia perstumdyti, apie tai nieko nekalbėjau. Manau, kad nėra tikslo perskirstyti postus, mes tokios galimybės nesvarstėme. Bent aš retai ateinu į frakcijos posėdžius, čia jau reikia klausti frakcijos vadovo, ar jie svarstė tokią galimybę, ar nesvarstė“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovas.

Be to, jis pareiškė nežinąs ir apie interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui V.P.Andriukaičiui.

„Jeigu žurnalistas uždavė tą klausimą, galbūt kas nors vyksta. Apie interpeliaciją V.P.Andriukaičiui išgirdau pirmą kartą (...) Aš, kaip Seimo pirmininkas, jam neturiu priekaištų, tiesiog neturiu informacijos. Jeigu bus kokia nors informacija, svarstysime, šiandien išgirdau pirmą kartą dėl Andriukaičio“, – tvirtino V.Gedvilas.

Jis pakartojo, kad apie ūkio ministrės B.Vėsaitės likimą bus galima kalbėti po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo (VTEK).

„Tas atvejis tikrai kenkia valdančiosios daugumos prestižui. Birutė Vėsaitė galėjo pasirinkti kitą skrydžio variantą. Tiesiog stebiuosi, kodėl įvyko būtent taip. Ji patyrusi politikė, daug metų politikoje. Kada verslo žmonės kartu skrenda, visą laiką kyla įtarimas“, – kalbėjo V.Gedvilas.

VTEK trečiadienį gavo premjero Algirdo Butkevičiaus ir Seimo narės Agnės Bilotaitės prašymus ištirti ūkio ministrės elgesį, kai į Kazachstane vykusį verslo forumą ūkio ministrė skrido privačios bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu.

Ūkio ministerijos teigimu, bilietas ministrei į abi puses kainuos 2700 litų, nors tokios kelionės kaina rinkoje žmogui gali siekti apie 13 tūkst. litų.

„Arvi“ šiuo metu derasi su Ūkio ministerija dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo sutarties.

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcija nusprendė inicijuoti interpeliaciją socialdemokratei B.Vėsaitei. Trauktis ministrę paragino ir socialdemokratų partnerė valdančiojoje koalicijoje – Darbo partija. Apie galima ministrės pasitraukimą užsiminė ir „tvarkiečiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius