Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 27

Seimo pirmininkas vyko į Generalinę prokuratūrą dėl apklausos

Seimo pirmininkas A.Valinskas pirmadienį nuo 13 val. lankėsi Generalinėje prokuratūroje. Seimo vadovo sekretoriatas nenurodė, kokiu tikslu prokuratūroje lankėsi A.Valinskas ir su kuo susitiko.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Generalinėje prokuratūroje BNS patvirtino, jog parlamento vadovas vyksta į apklausą. „Tai apklausa ikiteisminiame tyrime dėl galimo darbdavio piktnaudžiavimo", – BNS pirmadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Aurelija Juodytė.

Generalinė prokuratūra praėjusį trečiadienį nutarė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Seimo narės A.Baukutės galimai nusikalstamos veikos.

Norėdamas Seimo narei pateikti įtarimus, generalinis prokuroras privalės kreiptis į Seimą dėl leidimo patraukti parlamentarę baudžiamojon atsakomybėn.

Tyrimas pradėtas gavus buvusios parlamentarės padėjėjos Viktorijos Barkauskaitės pareiškimą, esą Seimo narė fiktyviai buvo įdarbinusi kitą padėjėją, nemokėjo jam atlyginimo ir pasisavino jo banko kortelę.

V.Barkauskaitė teigė, kad A.Baukutė fiktyviai padėjėju buvo įdarbinusi Joną Stasiukyną. Politikė neva pareiškė, kad jam į darbą eiti nereikia, o vėliau paėmė jo banko kortelę ir galimai pasisavino pinigus – daugiau nei tūkstantį litų.

Parlamentarė kaltinimus vadina šmeižtu ir įtaria, kad prie to prisidėjo politiniai oponentai. Tautos prisikėlimo partijos narė A.Baukutė šiuo metu priklauso nuo TPP frakcijos atsiskyrusiai „Ąžuolo" frakcijai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius