-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 13

Seimo pirmininkė dabar sako „sunkiai įsivaizduojanti“ bendrą A.Kubiliaus ir G.Vagnoriaus darbą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė trečiadienį sakė nemananti, kad iš Tėvynės sąjungos pašalintas ekspremjeras Gediminas Vagnorius galėtų dirbti ministru dabartinėje Vyriausybėje, kuriai vadovauja Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Andrius Kubilius.
Gediminas Vagnorius
Gediminas Vagnorius. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Praėjusią savaitę parlamento vadovė yra sakiusi, kad abu politikai didelėmis valios pastangomis galėtų susitarti dirbti kartu vardan Lietuvos.

„Abu protingi, išmintingi vyrai, politikai, vienas buvęs premjeras, kitas – dabartinis premjeras, bet kadangi dirbau Vyriausybėje ir su vienu, ir su kitu, galiu pasakyti, kad sunkiai įsivaizduoju jų bendrą darbą“, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

I.Degutienė kiek anksčiau teigė, kad jai pačiai nebūtų sudėtinga dirbti su G.Vagnoriumi, o sutarę dėl bendro tikslo galėtų susitarti ir A.Kubilius su G.Vagnoriumi.

Aš nesu kategoriškas, aš neatmetu galimybės, jeigu mano darbas būtų reikalingas, bet dabar neįsivaizduočiau galimybės dirbti A.Kubiliaus vyriausybėje, – sakė Gediminas Vagnorius.„Čia reikia atrasti labai daug valios pastangų iš abiejų pusių – ir iš G.Vagnoriaus pusės, ir iš A.Kubiliaus pusės tam, kad vyrai tvirtai susitartų – dirbam vardan tos Lietuvos. Galbūt tai skambiai pasakyta, bet tada tu turi labai aiškų tikslą turėti, kad mūsų uždavinys, kad ši Vyriausybė išvestų kuo greičiau šalį iš krizės, ir tada gali susitarti“, – sekmadienį rodytoje TV3 laidoje „Savaitės komentarai“ sakė I.Degutienė.

Krikščionių konservatorių socialinės sąjungos (KKSS) pirmininkas G.Vagnorius BNS praėjusią savaitę teigė kategoriškai neatmetantis galimybės užimti ministro vietą, bet sakė galintis dirbti valdančiojoje koalicijoje ir be posto Vyriausybėje.

Glaudžiai su parlamentine frakcija „Viena Lietuva“ bendradarbiaujantis ekspremjeras tikino neturintis tikslo „kaip nors įsibrauti į Vyriausybę“. Esą jam būtų sunku dirbti Andriaus Kubiliaus vadovaujamame Ministrų kabinete „be jokios naudos valstybei“.

„Aš nesu kategoriškas, aš neatmetu galimybės, jeigu mano darbas būtų reikalingas, bet dabar neįsivaizduočiau galimybės dirbti A.Kubiliaus vyriausybėje. Bet tai nereiškia, kad negaliu padėti valdančiajai koalicijai ir neužimdamas posto“, – BNS teigė buvęs konservatorius G.Vagnorius.

„Aš sutikčiau dalyvauti tik tuo atveju kurioje nors Vyriausybėje, jeigu būtų galima iš esmės pakeisti ekonominę politiką, pradėti aktyvų vykdyti rinkos aktyvinimo ir ekonomikos skatinimo planą“, – sakė jis.

Buvęs Tėvynės sąjungos narys G.Vagnorius 1996–1999 metais vadovavo koalicinei konservatorių ir krikščionių demokratų Vyriausybei, tačiau per Rusijos krizę buvo priverstas atsistatydinti.

2000 metų balandį G.Vagnorius buvo pašalintas iš Tėvynės Sąjungos ir įkūrė savo Nuosaikiųjų konservatorių sąjungą. Šiai susijungus su Jaunųjų krikščionių demokratų lyga ir pasivadinus Krikščionių konservatorių socialine sąjunga, G.Vagnorius tapo pastarosios pirmininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius