Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 02

Seimo pirmininkė Irena Degutienė vyks oficialaus vizito į Liuksemburgą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir Seimo narių delegacija šią savaitę vyks oficialaus vizito į Liuksemburgo Didžiąją Hercogystę. Į Liuksemburgą I.Degutienė išvyks šį antradienį (gegužės 3 d.) ir grįš ketvirtadienį (gegužės 5 d.).
Irena Degutienė
Irena Degutienė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vizito metu yra numatyta Seimo pirmininkės ir jos vadovaujamos delegacijos audiencija pas Liuksemburgo didįjį hercogą Henri, susitikimai su Liuksemburgo Deputatų rūmų pirmininku Laurentu Mosaru, ministru pirmininku Jeanu Claude'u Junckeriu, užsienio reikalų ministru Jeanu Asselbornu, tvarkos plėtros ir infrastruktūros ministru Claude'u Wiseleriu, Deputatų rūmų komitetų vadovais ir nariais. Taip pat yra planuojamas I.Degutienės apsilankymas Liuksemburge veikiančiame Europos Teisingumo Teisme.

Seimo pirmininkės oficialaus vizito metu tikimasi paskatinti Lietuvos ir Liuksemburgo bendradarbiavimą dėl nustatytosios šiltnamio efektą sukeliančių dujų normos vienetų perleidimo ir bendradarbiavimą atsinaujinančioje energetikos, ypač statistinių perdavimų, srityje. Susitikimuose bus aptarti dvišaliai Lietuvos ir Liuksemburgo santykiai, kalbama apie energetinį saugumą ir Lietuvai svarbius šios srities projektus, Europos Sąjungos Rytų politiką.

Seimo pirmininkės I.Degutienės vadovaujamą delegaciją Seimo valdybos sprendimu sudarys Seimo pirmininko pavaduotojas Algis Kašėta, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas, Seimo nariai Dailis Alfonsas Barakauskas ir Vydas Gedvilas.

Seimo pirmininkę I.Degutienę vizito metu pavaduos Seimo pirmininko pavaduotoja Virginija Baltraitienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius