-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 29

Seimo pirmininkė neranda norinčiųjų vadovauti parlamento kanceliarijai

Seimo pirmininkė Irena Degutienė tik pradėjusi eiti šias pareigas pradėjo ir kandidato vadovauti parlamento kanceliarijai paieškas, kol kas – nesėkmingai.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Irena Degutienė

Pasak Seimo vadovės, potencialūs kandidatai atsisako vien dėl skyrimo į šias pareigas tvarkos: nors Seimo kancleris yra valstybės tarnautojas, į šias pareigas priimama ne konkurso tvarka, o politiniu Seimo sprendimu, balsuojant.

Parlamento vadovė patvirtino, kad laikinai kanclerio pareigas einančio Gedemino Aleksonio į šias pareigas neteiks, taip pat sakė esanti nepatenkinta nuolat kanceliarijoje kylančiomis skandalingomis situacijomis, apie kurias ji pati dažniausiai sužino iš spaudos.

„Ieškau jau du mėnesiai, norinčiųjų neatsiranda, – ketvirtadienį žurnalistams į klausimą, ar yra apsisprendusi dėl kanclerio, sakė I.Degutienė. – Ir kai tik atrandi žmogų, kuris ir tiktų, lyg ir sutiktų, kai pasakai, kokiu būdu jis būtų priimtas į darbą, atsisako.“

I.Degutienė pranešė patikėjusi patarėjams išsiaiškinti, kokia Europos valstybių praktika skiriant parlamento kanceliarijos vadovą, ir neatmetė galimybės, jog teiks Seimo statuto pataisas dėl skyrimo į šias pareigas tvarkos.

„Pagal mūsų Seimo statutą gana sudėtinga tvarka, nes nors tai nėra politinio pasitikėjimo pareigūnas, o valstybės tarnautojas, logiškai turėtų būti, kad skiriamas konkurso tvarka. Šiuo atveju Seimo pirmininko teikimu sprendimą priima Seimas nutarimu“, – sakė I.Degutienė.

Parlamento vadovė tvirtino šią savaitę susitikusi su laikinai Seimo kanclerio pareigas einančiu G.Aleksoniu, kai paaiškėjo, jog kai kuriems kanceliarijos darbuotojams nepaisant visuotinio išlaidų karpymo jubiliejaus proga buvo išmokėtos premijos.

I.Degutienė teigė iš G.Aleksonio teišgirdusi prisipažinimą: kaltas.

„Pokalbis, kada žmogus sako: taip, esu kaltas, tai esu lyg ir nuginkluota. Bet tai paskatino intensyviau ieškoti nuolatinio žmogaus, kuris galėtų tapti Seimo kanceliarijos vadovu“, – sakė I.Degutienė.

Dienraštis „Lietuvos žinios“ pranešė, kad apie pusė jubiliejinius gimtadienius šiemet šventusių kanceliarijos darbuotojų buvo pasveikinti pusės atlyginimo dydžio ar didesnėmis išmokomis. Bendra tokių premijų suma gali siekti keliasdešimt tūkstančių litų. Laimingieji atrinkti pagal kanceliarijos padalinių vadovų teikimus laikinajam Seimo kancleriui.

Seimo kanclerio pavaduotojo pareigas iki tol ėjęs G.Aleksonis buvo paskirtas laikinai vadovauti kanceliarijai pavasarį, kai iš šių pareigų Seimas atleido Gintautą Vilkelį. Šis sprendimą apskundė teismui.

Buvęs kancleris prašo pripažinti jo atleidimą neteisėtu, panaikinti minėtą Seimo nutarimą, grąžinti į pareigas, priteisti neišmokėtą atlyginimą nuo to laikotarpio, kai buvo atleistas, bei bylinėjimosi išlaidas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius