-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 04 /15:36

Seimo pirmininkė Pabradėje aplankė JAV karius, aptarė kovinio rengimo planus

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį Generolo Silvestro Žukausko poligono sąjungininkų stovykloje „Herkus“ susitiko su JAV rotacinių pajėgų kariais, aptarė kovinio rengimo planus.
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Šiandien Pabradėje apžiūrėjau sąjungininkų techniką ir ginkluotę. Susipažinau su amerikiečių karių treniruočių ir gyvenimo sąlygomis. Pabendravusi su kariais, sužinojau jų poreikius. Be to, aptarėme kovinio parengimo ir Pabradės poligono plėtros planus“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė pabrėžė, kad stiprinant priešakinę rytinio NATO flango gynybą svarbu Lietuvoje dislokuojamiems sąjungininkų kariams užtikrinti geriausias tarnybos ir gyvenimo sąlygas.

Pabradėje V. Čmilytė-Nielsen lankėsi su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasados laikinuoju patikėtiniu Tamiru G. Waseriu (Tamiru Vaseriu), pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje nuo rugsėjo pabaigos tarnauja 67-ojo šarvuočių pulko 3-ojo bataliono „Hounds“ bei 9-ojo lauko artilerijos pulko 1-ojo bataliono „Battle Kings“ kariai.

Jie į Lietuvą atsigabeno tankų M1A2 „Abrams“, pėstininkų kovos mašinų „Bradley“, sunkvežimių, visureigių ir kitos karinės technikos.

Devynių mėnesių trukmės tarnybai į Lietuvą amerikiečių kariai atvyko iš nuolatinės savo dislokacijos vietos Džordžijos valstijoje, Fort Stiuarte.

Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą Vašingtonas 2023 metais padidino karinį buvimą Baltijos šalyse, JAV pajėgų statusas Lietuvoje pakeistas į nepertraukiamą rotacinį dislokavimą.

 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius