Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo pirmininkė su ES kolegomis prašo JAV Kongreso vadovo teikti paramos Ukrainai paketą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kartu su Europos Sąjungos (ES) kolegomis kreipėsi į JAV Atstovų Rūmų pirmininką Mike'ą Johnsoną (Maiką Džonsoną) su prašymu teikti balsavimui vadinamąjį papildomo finansavimo įstatymo projektą, kuris užtikrintų paramą Ukrainai.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Mes tikime, kad dėl jūsų asmeninės lyderystės Kongresas pademonstruos istorinę dviejų partijų vienybę, paremdamas bendras pastangas dėl pagalbos Ukrainai, todėl prašome jūsų žengti žingsnį priimant sprendimą dėl JAV pagalbos užsienio šalims ir suteikti Ukrainai reikalingas lėšas kovai tęsti“, – rašoma atvirame laiške.

Jį V.Čmilytė-Nielsen pasirašė su dar 22 Europos Parlamento ir Europos Sąjungos šalių parlamentų vadovais, trečiadienį pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Nebegalima delsti. Šiuo metu, kai naikinama pasaulio tvarka, turime veikti visi ir greitai. Europa didina gynybinius pajėgumus, tačiau suprantame, kad tik kolektyviniai veiksmai gali susitvarkyti su iššūkiais. Ukrainai dabar reikia ginklų, kad pasiektų savo ir mūsų pergalę“, – sako V.Čmilytė-Nielsen.

Atstovų Rūmų pirmininkas M.Johnsonas, Donaldo Trumpo sąjungininkas, atstovaujantis trapią daugumą Kongrese turintiems respublikonams, atsisako teikti balsavimui vadinamąjį papildomo finansavimo įstatymo projektą.

Šiuo projektu JAV prezidentas Joe Bidenas prašo skirti 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) naują pagalbos Ukrainai paketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius