-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo pirmininkė – už institucijų susitarimą dėl vykimo į EVT be įpareigojimo įstatymu

Valdantiesiems konservatoriams vėl inicijuojant diskusijas dėl Lietuvos atstovavimo Europos Vadovų Taryboje (EVT), Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako esanti už tai, kad Vyriausybė ir Prezidentūra pačios rastų sutarimą šiuo klausimu.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Geriausia, kad būtų rastas susitarimas be įstatyminio įpareigojimo, bet mes matome, kad neveikia taip“, – žurnalistams trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Dalis konservatorių atstovų Seime rengia įstatymo pataisas, kurios apibrėžtų, kada į EVT vyksta šalies vadovas, o kada – premjeras.

„Matyt, nepagerins tai santykių su prezidentu konservatorių. Nuo pat pradžių sakiau, kad geriausia, aišku, būtų, kad dvi institucijos susitartų tarpusavyje“, – sakė V.Čmilytė-Nielsen.

„Matau prasmę, kad atstovavimas EVT galėtų būti tandemo būdu – priklausomai nuo svarstomų klausimų. Nes tikrai kai kuriais atvejais tai yra Vyriausybės kompetencijos reikalai“, – pridūrė ji.

Savo ruožtų prezidento Gitano Nausėdos patarėja Asta Skaisgirytė yra sakiusi, kad šalies vadovas visuomet norėjo kartu su Vyriausybe spręsti užsienio politikos klausimus, tačiau ši nusprendė konfrontuoti.

Klausimą, kas Lietuvai turėtų atstovauti EVT, valdantieji konservatoriai ėmė kelti dar laimėję Seimo rinkimus prieš kelerius metus.

Konservatoriai sako, kad per Europos Sąjungos šalių lyderių susitikimus kartais svarstomi klausimai, susiję su Vyriausybės, ne prezidento kompetencija.

Šios iniciatyvos kritikai teigia, kad konservatoriai taiko dvigubus standartus, nes jų remiamai prezidentei Daliai Grybauskaitei patys užleido vietą EVT ir niekada iki šiol nekėlė šio klausimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius