-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 26 /15:01

Seimo pirmininkės sūnus Gediminas Degutis kelia bylą Algirdui Butkevičiui ir TV3 televizijai

Melagingą informacija paskleidusiam socialdemokratų partijos lyderiui Algirdui Butkevičiui gali tekti 40 tūkst. litų paploninti piniginę, rašoma Gedimino Degučio išplatintame pranešime spaudai.
Gediminas Degutis
Gediminas Degutis / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip rašoma pranešime, apšmeižęs ir išplatinęs tikrovės neatitinkančius faktus apie verslininką Gediminą Degutį ir jo vadovaujamą bendrovę „Novotersą“, A.Butkevičius ir TV3 pateko į teisiamųjų suolą.

„Nesulaukėme geranoriškų sutikimų nei iš politiko, nei iš TV3 paneigti paskleistų melagingų faktų apie mane ir mano valdomą bendrovę, todėl matome tik vieną kelią – apginti savo garbę įstatymų numatyta tvarka“, – sakė verslininkas G.Degutis.

Prieš savaitę Vilniaus apylinkės pirmajam teismui verslininko advokatai pateikė ieškinį. Teismo prašoma pripažinti, kad A.Butkevičius paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, neva tai įmonė „Novotersa“ po „Snoro“ bankroto bylos iškėlimo turėtu indėliu, didesniu kaip 600 tūkst. litų, padengė paskolą. Taip pat prašoma įpareigoti A.Butkevičių ir bendrovę „Tele-3“ paneigti tikrovės neatitinkančią informaciją viešai, t.y. „TV3 žinių“ laidos metu analogišku metu.

„Teismui pateikėme visus įrodymus, liudijančius, kad iš mūsų įmonės atsiskaitomosios sąskaitos „Snore“ iki šiol nėra pajudėjęs nė vienas centas, – teigė G.Degutis. – Tiesą pasakius, A.Butkevičius žinojo šį faktą ir vis tiek skleidė melagingą informaciją. Labai apmaudu, kad Lietuvoje turime tokių politikų.“

Teismui pateiktame ieškinyje taip pat prašoma iš A.Butkevičiaus priteisti 40 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimui. „Ši suma tikrai neatperka visų sunkumų ir nemalonumų, kuriuos teko patirti tiek man asmeniškai, tiek ir mano šeimai, bei kurie iš esmės apsunkino verslo plėtojimą, akivaizdžiai pakenkė įmonės reputacijai. Prašydamas atlyginti neturtinę žalą siekiu atstatyti teisingumą, o prašomą kompensaciją skirsiu labdarai – vaikų namams“, – sakė G.Degutis.

Papildyta 15.01 val.: TV3 televizija pirmadienio popietę išpaltino pranešimą, atsakantį į G.Degučio kaltinimus:

„Sveikiname Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sūnaus apsisprendimą pateikti visuomenei visą informaciją apie jo vykdytas operacijas banke „Snoras“.

Kaip Gediminas Degutis sugebėjo iš sustabdžiusio veiklą banko sąskaitos pervesti 652 tūkstančius litų klausėme tiek jo paties, tiek I. Degutienės, tiek banko „Snoras“ administratoriaus, tačiau šio, visai visuomenei svarbaus, atsakymo negavome.

Primename, kad pats G. Degutis 2012 metų sausio 25 dieną pripažino, jog jau sustabdžius banko veiklą jis paprašė banko „Snoras“ administratorių padengti paskolą sąskaitoje turėtais pinigais, kas ir buvo padaryta.

Esame įsitikinę, kad ši informacija yra labai svarbi visuomenei, o TV3 ją paskelbdama laikėsi įstatymų ir nepasidavė politinėms įtakoms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius