Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 03

Seimo rinkimai Klaipėdoje – dėl antro turo nebeabejojama

Klaipėdiečiai sekmadienį Seimo rinkimuose buvo itin pasyvūs – prognozės apie itin menką balsuotojų aktyvumą pasiteisino.
Seimo narį klaipėdiečiai rinko itin pasyviai.
Seimo narį klaipėdiečiai rinko itin pasyviai. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kai kuriose apylinkėse iki pat pietų buvo pasirodę vos keliasdešimt rinkėjų. Bendras aktyvumas  14 val. duomenimis  siekė vos 5,5 proc. Kai tuo tarpu kovą vykusiuose savivaldos rinkimuose tą valandą balsuoti Klaipėdoje buvo atėję daugiau nei 23 proc. rinkėjų.

Danės apygardoje skelbti Seimo rinkimus prireikė, kai mandato atsisakė Vytautas Grubliauskas. Kandidatūras  į Seimą vienmandatėje apygardoje, kur gyvena per 42 tūkst. rinkėjų, išsikėlė šeši klaipėdiečiai. Skaičiuojama, kad šie rinkimai atsieis apie 0,5 mln. Lt.

Tačiau jau rinkimų rytą tapo aišku, kad prireiks antrojo turo. Rinkėjų pasyvumas lėmė, kad balsuoti prireiks dar ir liepos 17, kai bus rengiami pakartotiniai rinkimai. Tuomet rinkėjai balsuos už vieną iš dviejų kandidatų, surinkusių daugiausiai balsų.

Ramybė ir nuobodulys – tokios nuotaikos tvyrojo rinkimų apylinkėse, kai čia apsilankė „15min“ žurnalistė. Dauguma atėjusių balsuoti – vyresnio amžiaus. Rinkimų komisijos nariai su nekantrumu žvelgė į duris: gal pasirodys iš paplūdimių grįžtantis jaunimas.

„Viskas vyksta skandžiai, ramiai, bet vangiai. Deja, bet rinkėjai pamiršo savo pareigą“, – teigė Danės rinkimų apygardos komisijos pirmininkė.
 

Balsavimo urnos rinkėjų lauks iki pat 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius