Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 10

Seimo socialdemokratai pradeda rinkti parašus dėl nepasitikėjimo K.Glavecku

Seimo LSDP frakcija pradėjo rinkti parašus dėl nepasitikėjimo Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku Kęstučiu Glavecku.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Socialdemokratai teigia, kad patyręs politikas turi atsakyti už neva jo „teorinių“ pamąstymų nacionalinės valiutos devalvacijos klausimais sukeltas pasekmes visuomenėje. Ketvirtadienį Seime vykusioje spaudos konferencijoje politikas pareiškė, jog Lietuvai įsivedant eurą, litai į eurus gali būti keičiami tokiu santykiu, kokį nustatys Europos centrinis bankas.

Patikėję gandais, neva savaitgalį turėjo būti devalvuotas litas, šimtai žmonių karštligiškai puolė keisti litus į užsienio valiutą, taip patirdami nuostolių, teigiama pranešime spaudai.

Socialdemokratams nesuprantami valdančiųjų nurodymai specialiosioms tarnybos ieškoti gandų skleidėjų, kai akivaizdus šaltinis – vieša Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko spaudos konferencija ir joje paskleisti „teoriniai“ neatsakingi pamąstymai. Seimo opozicijos lyderis Gediminas Kirkilas ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Zigmantas Balčytis siūlė valdančiosios koalicijos partneriams patiems įvertinti kolegos veiksmus bei pareiškė abejones dėl dabartinio Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Kęstučio Glavecko atsakomybės ir tinkamumo toliau eiti šias pareigas, bet į opozicijos siūlymus nebuvo reaguota.

Socialdemokratai įsitikinę, kad aukštas pareigas užimantys pareigūnai turi atsakyti už kiekvieną savo žodį, juo labiau už tokius žodžius, kurie sukelia neigiamas pasekmes visuomenėje, todėl sieks Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pašalinimo iš užimamų pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius