Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 09

Seimo URK svarstys Lietuvos ir Kinijos santykių dinamiką

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) ketvirtadienį svarstys Lietuvos ir Kinijos santykių dinamiką.
Kinija ir Lietuva
Kinija ir Lietuva / 123RF.com nuotr.

„Visų pirma išklausysime neformalaus užsienio reikalų ministrų susitikimo rezultatų bei pasitarsime, kaip suremti jėgas tiek parlamentinės diplomatijos, tiek Vyriausybės lygiu, siekiant toliau sutelkti demokratinių šalių koaliciją prieš agresyvų Kinijos veikimą, kuris šiandien vyksta prieš Lietuvą, o prieš kurį laiką vyko prieš Australiją, Čekiją ir gali vykti prieš bet kurią ES ir NATO šalį“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė URK pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

Anot jo, būtina pasiruošti atremti minėtą agresiją.

„Jau dabar jaučiame tikrai beprecedentinę stipriausių Vakarų sąjungininkų paramą šiuo klausimu. Tik norime pasitarti, kaip ją realizuosime“, – tvirtino komiteto vadovas.

Gegužę Lietuva paskelbė pasitraukianti iš Kinijos bendradarbiavimo su Vidurio ir Rytų Europos valstybėmis forumo „17+1“, pavadinusi šį formatą „skaldančiu“.

Santykiai dar pablogėjo, pranešus, kad Lietuvoje planuojama atidaryti Taivano atstovybę. Kinija tuomet konsultacijoms atšaukė ambasadorių Vilniuje ir paragino Lietuvą vadovautis „vienos Kinijos“ principu. Pekinas Taivaną laiko maištaujančia savo provincija.

Palaikymą Vilniui konflikte su Pekinu pareiškė JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius