Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo vadovė: savanoriai, iškėlę vėliavą Gedimino bokšte, dabar Lietuva didžiuotųsi

Lietuva pajėgi susidoroti su iškylančiais sunkumais ir iššūkiais, o savanoriai, anuomet iškėlę vėliavą Gedimino pilies bokšte, šiandien valstybe ir jos piliečiais didžiuotųsi, pareiškė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Lietuvos vėliavos iškėlimo Gedimino pilies bokšte 105-ųjų metinių ir Lietuvos vėliavos dienos proga.
Laurynas Kaščiūnas, Viktorija Čmilytė-Nielsen
Lietuvos vėliavos diena / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Seimo pirmininkės teigimu, Lietuva yra šiuolaikiška valstybė, kuri pasitiki savo piliečiais, kurie savo ruožtu pasitiki savo valstybe.

„Esu įsitikinusi, kad tie savanoriai, anuomet iškėlę vėliavą, šiandien mumis didžiuotųsi. Žvelgdami į trispalvę jie matė vėjyje besiplaikstančią svajonę, kuri, deja, žlugo mažiau nei po savaitės, kai Vilnių užėmė besiveržiantys į Vakarus bolševikai. Šiandien mes matome, kad ta svajonė tapo tikrove – valstybe, kuria didžiuojamės, kurią saugoti, tvirtinti ir perduoti ateities kartomis yra visų mūsų atsakomybė“, – pirmadienį ant Gedimino kalno sakė V.Čmilytė-Nielsen.

„Dabar, prabėgus šimtui ir penkeriems metams nuo tos dienos, kai Gedimino pilies bokšte būrys savanorių iškėlė trispalvę, galime drąsiai pasakyti: turime savo valstybę, kuri pajėgi susidoroti su iškylančiais sunkumais ir iššūkiais“, – pridūrė ji.

Pasak V.Čmilytės-Nielsen, per pastaruosius trejus metus užgriuvo pandemija, karantino pasekmės, karas Ukrainoje, energetinė krizė, bet pavyko atsilaikyti.

„Kalbėta, kad mus užguls ekonominė krizė, socialinė suirutė – atsitiesėme, susitvarkėme. Turime ištikimų draugų ir sąjungininkų, priklausome galingiausiems pasaulyje geopolitiniams dariniams – Europos Sąjungai ir NATO. Esame pilnateisiai pasaulinės bendrijos nariai“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Minint Lietuvos vėliavos iškėlimo Gedimino pilies bokšte 105-ąsias metines, Katedros aikštėje, Gedimino paminklo papėdėje, vyko simbolinė vėliavos pagerbimo ceremonija.

Visus metus Gedimino pilies bokšte plevėsavusi trispalvė pirmadienį nuleista ir pakelta naujoji. Nuleista vėliava atiteks Kretingos rajono Darbėnų gimnazijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius