Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 28 /11:24

Seimo valdyba leido parlamente prekiauti silpnu alkoholiu

Seimo valdyba trečiadienį panaikino prieš kelias kadencijas įvestą draudimą parlamento rūmuose prekiauti alkoholiniais gėrimais.
Alkoholis
Alkoholis / 123RF.com nuotr.

Dauguma valdybos narių nutarė leisti Seimo rūmuose, maitinimo vietose, prekiauti ne stipresniu kaip 15 proc. alkoholiu.

Teikdamas šį siūlymą Seimo kancleris Modestas Gelbūda teigė, kad šis leidimas būtų svarbus ieškant naujo maitintojo, mat rugpjūtį neatsirado nė vienos įmonės, norinčios teikti maitinimo paslaugas parlamentarams ir Seimo darbuotojams.

„Kanceliarija pasiūlė šiek tiek praplėsti sąlygas konkurso. Kaip žinia, maitinimo įstaigų klausimas sukėlė gana didelį rezonansą Seime. Manau, kad sprendimas yra racionalus ir tiek. Aš jo nesureikšminčiau“, – po valdybos posėdžio BNS sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ji teigė nematanti grėsmės, kad gali pasitaikyti atvejų, kai neblaivūs parlamentarai balsuos Seimo salėje.

„Parlamentai, kuriuose lankomės, tokių apribojimų neturi, ir juose apie tokius incidentus skambiai girdėti neteko. Manau, kad mūsų parlamentarai niekuo neprastesni nei kitų europietiškų valstybių parlamentai“, – sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Tuo metu socialdemokratas Julius Sabatauskas abejojo, kad leidimas prekiauti alkoholiu taps masalu verslininkams. Prieš alkoholio grąžinimą į Seimą pasisakė ir „valstietis“ Jonas Jarutis.

Seimo kanceliarijai nerandant maitinimo paslaugų tiekėjo, opozicinė Socialdemokratų partijos frakcija siūlė parlamento kanceliarijai pačiai imtis šio darbo. Socialdemokratai valdybą ragino įsteigti keturis naujus etatus kanceliarijoje, kad būtų kam gaminti ir pateikti maistą.

„Norime pastebėti, kad jau daugiau nei dešimtmetį vykdomas perteklinių ir viešajam sektoriui nebūdingų funkcijų atsisakymas ir tų funkcijų atidavimas rinkos dalyviams. Ir šita patirtis, ir šita praktika iki šio laikotarpio sėkmingai veikė“, – per valdybos posėdį teigė Seimo kancleris.

Dauguma valdybos narių taip pat nepritarė savo virėjų įdarbinimui.

M.Gelbūda priminė, kad šiuo metu paskelbtas naujas maitinimo konkursas. Jo dalyviams sąlygos jau pagerintos, prašoma 1 euro nuomos mokesčio už patalpas veiklai Seime.

„Laukiame potencialių tiekėjų. Vienas iš svarbių faktorių yra tai, ar yra galimybė prekiauti alkoholiniais gėrimais“, – tvirtino jis.

Seimo rūmuose prekiauti alkoholiniais gėrimais uždrausta 2008 metais tuometinio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva. Draudimas įsigaliojo 2009 metų sausio 1 dieną, išimtis taikyta Seimo rūmuose rengiamiems banketams, priėmimams, furšetams ir darbo pietums.

Tuometinis Seimo vicepirmininkas liberalcentristas Raimondas Šukys, nepalaikęs tokio sprendimo, sakė, kad valdyba taip nusprendė, siekdama, jog „Seimo nariai dirbtų šviesaus proto ir blaivūs“.

2013 metais Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu alkoholiniai gėrimai į Seimo restoraną bei valgyklą buvo kuriam laikui grąžinti.

2017 metais uždrausta į Seimo rūmus įnešti alkoholį. Šis draudimas panaikintas šių metų birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius