-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 31

Seimo valdyba planuoja apsunkinti lobistų lankymąsi parlamente

Valdančiųjų dominuojamoje Seimo valdyboje svarstoma galimybė apriboti asocijuotų struktūrų atstovų galimybes lankytis parlamente. Seimo vicepirmininkės „valstietės“ Rimos Baškienės tikinimu, taip siekiama mažinti lobistinių grupių įtaką, rašo „Lietuvos žinios“.
Seimas tvirtina Vyriausybės programą
Seimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Atvirai sakysiu: lobistai, ypač prieš Kalėdas, buvo užplūdę Seimą, įtikinėdami naujuosius parlamentarus ir perduodami savo interesus. Seimo nariai kreipėsi į parlamento valdybą ir paprašė: „Būkite geri, gal galite juos sustabdyti.“ Todėl svarstėme tokį variantą: atsakomybę už kiekvieno lobisto, prašančio nuolatinio leidimo lankytis Seime, vizitą turėtų prisiimti konkretūs parlamentiniai komitetai“, – sakė R.Baškienė ir pridūrė, kad svarstoma, jog asocijuotų struktūrų atstovai galėtų patekti į Seimą su vienkartiniu leidimu, o ne vaikščioti „kiekvieną dieną“.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis sakė nesuprantantis motyvų, kodėl Seimas nori apsitverti tvoromis. „Būtent asocijuotų struktūrų atstovai parlamente lankosi dėl viešojo intereso – daugiausia kalbame apie ekonomikos stiprinimą, būtinus darbus valstybei. Jeigu Seimas įsivaizduoja, kad tik jis vienas gali užsiimti teisėkūra, o piliečiai šiame procese neturėtų dalyvauti, labai gaila dėl atsirandančio naujo požiūrio“, – teigė jis.

„Tikriesiems lobistams, kurie atstovauja kažkieno interesams, tokie sprendimai atvers naujų galimybių, nes jie susitikimams ieškos nuošalesnių vietų, kuriose jų niekas nematytų. Mums tokio slaptumo nereikia - norime atvirai ateiti į Seimą ir išdėstyti savo poziciją“, – tvirtino Lietuvos darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danukas Arlauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius