-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 11

Seimo valdyba svarsto galimybę poilsines ne parduoti, o išmainyti (atnaujinta 13.28 val.)

Seimo valdyba svarsto galimybę du parlamento kanceliarijai priklausančius poilsio namus ne parduoti, o išmainyti. Gautos lėšos būtų panaudotos kitų Seimo turimų patalpų remontui.

Tuo metu Seimo Aplinkos apsaugos komitetas ragina stabdyti poilsiavietės prie Siaurio ežero privatizavimą, nes tai esą gali pakenkti gamtai.

„Be to, bijome, kad pardavimas gali vykti neskaidriai, brangi žemė Palangoje gali būti parduota už mažą kainą“, – sakė V.Baltraitienė.

Seimo kanceliarijos paprašyta kitam valdybos posėdžiui pateikti informaciją apie galimybę poilsines Palangoje ir Švenčionių rajone perduoti Turto bankui, kad šis surastų investuotojų, o iš jų gauti pinigai būtų panaudoti Seimo rūmų ir Seimo viešbučio remontui.

„Iš investuotojo gauti pinigai negalėtų būti panaudoti niekam kitam – tik kitam Seimo kanceliarijos turtui atnaujinti. Nereikėtų prašyti lėšų iš biudžeto“, – trečiadienį BNS sakė Seimo vicepirmininkė "darbietė" Virginija Baltraitienė.

Tuo metu jeigu poilsinės būtų parduotos per Valstybės turto fondą (VTF), už jas gauti pinigai patektų į valstybės biudžetą.

„Be to, bijome, kad pardavimas gali vykti neskaidriai, brangi žemė Palangoje gali būti parduota už mažą kainą“, – sakė V.Baltraitienė.

Ji pabrėžė, kad parlamento vadovybė nekeičia pagrindinio nutarimo – atsisakyti abiejų turimų poilsiaviečių.

Sprendimą dėl jų Seimo valdyba ketina priimti po dviejų savaičių.

Seimo valdybos pavedimu Audito komitetas prižiūrės, kaip vyksta poilsio namų privatizavimas.

Trečiadienį komiteto posėdyje dalyvavęs laikinasis VTF vadovas Jonas Niaura atkreipė dėmesį, kad poilsines parduodant per VTF, šis procesas gali užtrukti, nes vyksta teisminiai ginčai dėl sklypo Palangoje ribų. Dėl to įstrigęs ir Palangos miesto centro detaliojo plano tvirtinimas.

Seimo kanclerio pavaduotojas Gedeminas Aleksonis teigė, kad 1,1 ha sklypas Palangoje, priklausantis Seimui ir kur stovi poilsio namai „Viešnagė“, labai domina verslininkus, todėl esą vis atsiranda naujų galimų paveldėtojų.

Be to, G.Aleksonis pranešė, kad kanceliarija suvienodino paslaugų kainas Seimo nariams, kanceliarijos darbuotojams ir visiems norintiesiems poilsiauti Palangos poilsio namuose „Viešnagė“ ar prie Siaurio ežero.

„Jeigu lieka neužimtų kambarių, bet kas gali eiti ir apsigyventi“, – sakė jis.

Tuo metu trečiadienį posėdžiavęs Seimo Aplinkos apsaugos komitetas nutarė kreiptis į Seimo valdybą, kad ši neparduotų poilsio namų prie Siaurio ežero Švenčionių rajone. Komiteto nariai nuogąstauja, kad pardavus poilsio namukus jie bus nugriauti, o vietoj jų pastatyti nauji pastatai. Tai gali padidinti teritorijos apkrovą, pakenkti gamtai.

Be to, pažymima, kad poilsinėms priklausančios žemės Seimas parduoti negali, nes ji yra saugomoje teritorijoje. Todėl siūloma palikti dabartinę vasarnamių paskirtį arba perduoti juos Labanoro regioninio parko direkcijai, kad ši ten atidarytų gamtos mokyklą arba informacijos centrą.Seimo valdyba yra priėmusi sprendimą parduoti abu parlamento kanceliarijai priklausančius poilsio namus, nes teikti poilsio paslaugas esą ne Seimo funkcija.

Trys Seimo darbuotojų profesinės sąjungos prašo neatsisakyti šių poilsinių, nes jos esą reikalingos kanceliarijos darbuotojams. Kasmet ten poilsiauja apie 300 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius