-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 11

Seimo „valstiečiai“ gina švietimo ministrę: reformai įsibėgėti reikia laiko

Seimo „valstiečiai“ gina švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, sulaukusią kritikos dėl nesklandumų pereinant prie etatinio mokytojų apmokėjimo.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį žurnalistams teigė, kad gandus apie planus keisti ministrę skleidžia opozicija, o tokių planų nėra.

„Šituos gandus skleidžia opozicija, situacija tikrai nepaprasta, ta prasme, kad pradėtos reformos, jei šnekame apie etatinį apmokėjimą. Viskas vyksta ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi, bet daugelyje mokyklų ir daugelyje vietovių atlyginimų padidėjimas yra aiškus, ir tas pripažįstama“, – sakė R.Karbauskis.

„Jei mes turime teigiamus faktus, tai nėra reforma, kuri buvo klaidingai suprojektuota, tiesiog trūksta komunikacijos, išaiškinimų. Yra specialios darbo grupės, aš apgailestauju, kad tai užima tiek daug laiko, kol viskas išsispręs, tie neaiškumai“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

Klausiamas, kokios pozicijos laikysis, jei Vyriausioji tarybinės etikos komisija konstatuos interesų konfliktą dėl ministrės sutuoktinio laimėtų konkursų švietimo įstaigose, R.Karbauskis tvirtino, kad tai esanti premjero kompetencija.

„Jei bus VTEK neigiamas sprendimas, premjeras darys kažkokį sprendimą, tai yra ne Seimo sprendimas, reikalas atleisti. Mes (Seimas – BNS) galime reikšti nepasitikėjimą, bet tokio sumanymo nėra tikrai, tas nesvarstoma, gal opozicija turi tokį sumanymą“, – sakė LVŽS lyderis.

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto vadovas „valstietis“ Eugenijus Jovaiša BNS teigė nematantis kliūčių ministrei J.Petrauskienei toliau eiti pareigas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eugenijus Jovaiša ir Ramūnas Karbauskis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Eugenijus Jovaiša ir Ramūnas Karbauskis

„Aš nematau kliūčių toliau eiti pareigų. (...) Visi laukėme tų algų, ir sulaukėme. Ir matome, kad nesimato tragedijos. Yra nesklandumų, yra nesusipratimų, bet supraskime, kad žaidėjas švietimo sistemoje ne vien ministerija, toli gražu. Paklauskime, o kokia būtų savivaldybės vieta visoj šitoj pertvarkoje? Juk jie yra steigėjai, jie yra tie, kurie konkrečiai dirba su mokykla“, – kalbėjo E.Jovaiša.

Jis sakė matantis „tam tikrus nesusipratimus“, bet kartu pažymėjo, kad tai ne vien ministerijos atsakomybė.

„Aš manau, kad tokie stiprūs pokyčiai reikalauja truputį ramybės ir laiko. Aš galvoju, kad praeis du trys mėnesiai, mes atsistosim visiškai ant kojų su etatiniu apmokėjimu, ypatingai žmonės pajaus jo pliusus, kai prasidės antrasis etapas“, – sakė komiteto vadovas.

Opoziciniai konservatoriai ketvirtadienį kreipėsi į E.Jovaišą ragindami „imtis politinės lyderystės ieškant sprendimų iš susidariusios kritinės padėties, susijusios su Švietimo ir mokslo ministerija“.

Konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis teigia, kad „Lietuvos švietimo sistema ir jos ateitis negali tapti tiesiogiai aplink ministrę susidariusių problemų įkaite“.

Dalis mokytojų nepatenkinti nuo rugsėjo įsigaliojus naujai etatinio apmokėjimo tvarkai. Kai kurie pedagogai tvirtina nesulaukę žadėjo algų padidėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius