Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 01

Seimo vicepirmininkas Petras Auštrevičius ragina atšaukti konsultacijoms Lietuvos ambasadorių Rusijoje

Seimo pirmininko pavaduotojas, Užsienio reikalų komiteto narys liberalas Petras Auštrevičius ragina Užsienio reikalų ministeriją reaguojant į įvykius Kryme atšaukti konsultacijoms Lietuvos ambasadorių Rusijoje Renatą Norkų. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad bus svarstomos visos galimybės ir įmanomi sprendimai vertinant krizę Kryme.
Petras Auštrevičius – vienas iš keturių Lietuvos parlamentarų, vykstančių į Gruziją.
Petras Auštrevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Reikia atšaukti Lietuvos ambasadorių iš Maskvos konsultacijoms. Tai kas dabar vyksta, matant Rusijos sprendimus dėl Ukrainos, reikalauja labai atsakingo požiūrio“, – BNS šeštadienį sakė P.Auštrevičius.

„Svarstysime visas galimybes, kokios reikalingos ir bus būtinos, ir priimsime sprendimus, kai reikės“, – parlamentaro siūlymą BNS komentavo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Reikalai per daug rimti, kad vaidintume, jog nieko nevyksta ir kad galima paprasta komunikacija kažką daryti

Anot P.Auštrevičiaus, ambasadorius turi skubiai informuoti ministrą, Seimo Užsienio reikalų komitetą apie tai, kas vyksta.

„Žinoma, tas atšaukimas turėtų ir politinę potekstę. Reikalai per daug rimti, kad vaidintume, jog nieko nevyksta ir kad galima paprasta komunikacija kažką daryti. Manau, kad mums laikas imtis visų įmanomų priemonių, o šis žingsnis ir būtų viena tokių priemonių“, – tvirtino opozicinei parlamento frakcijai priklausantis P.Auštrevičius.

Rusijos Federacijos Taryba šeštadienį patenkino prezidento Vladimiro Putino prašymą leisti panaudoti ginkluotąsias pajėgas Ukrainos teritorijoje, siekiant, kaip teigiama nutarime, apsaugoti ten esančius Rusijos piliečius ir karius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius