Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

Seimo vicepirmininko posto Erikui Tamašauskui siūlyti neskubama

Seimo vadovė Irena Degutienė neskuba parlamento vicepirmininko posto siūlyti daugiau nei prieš mėnesį Liberalų sąjūdžio (LS) frakcijos parinktam kandidatui Erikui Tamašauskui.
Erikas Tamašauskas
Erikas Tamašauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Seimo pirmininkės atstovai tikina, esą procesą stabdo liūdni prisiminimai apie nesėkmingus liberalcentristo Jono Liesio, pretendavusio į tą patį postą, rinkimus, rašo „Lietuvos žinios“.

Teigiama, kad nenorint gaišinti Seimo brangaus laiko šįkart nuspręsta iš anksto sužinoti frakcijų nuomonę. Tačiau ne tik Seimo opozicija, bet ir dalis valdančiųjų įtaria, kad parlamento vicepirmininko postą LS gaus tik tuomet, kai šios partijos atstovai balsuodami pritars konservatorių lyderio, premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės parengtam 2012 metų valstybės biudžeto projektui.

Pasak Seimo pirmininkės atstovo spaudai J.Ruzgio, liberalų kandidato E.Tamašausko buvo paprašyta pirmiausia apsilankyti visose parlamento frakcijose, prisistatyti ir atsakyti į klausimus.

„Nežinau, ar jis tai padarė, ar dar ne“, – teigė J.Ruzgys.

Pasidomėjus, kodėl šįkart pasirinkta tokia neįprasta procedūra, kai po frakcijas vaikštinėja Seime oficialiai nepristatytas kandidatas, J.Ruzgys prisipažino negalįs atsakyti į šį klausimą.

„Prisiminkime, kaip buvo su J.Liesiu. Visi sakė, kad jį palaikys, o balsavo priešingai. Tiesiog norima, kad nereikėtų daryti nereikalingo darbo“, – aiškino Seimo pirmininkės atstovas spaudai.

Jis tikino, kad kai bus žinomi kandidato prisistatymo rezultatai, bus ir atitinkami sprendimai.

E.Tamašauskas patvirtino nevaikštantis po parlamentines frakcijas, nes kol kas net nenustatyta data, kada jo kandidatūra bus pateikta Seimui. Kada tai bus padaryta, E.Tamašauskas teigia nežinąs. Dienraščio šaltinių teigimu, tai įvyks anksčiausiai po Velykų.

LS frakcijos seniūnas 54 metų E.Tamašauskas į Seimo vicepirmininkus buvo pasiūlytas, kai iš šių pareigų vasaros pradžioje savo iniciatyva, po to, kai kelyje ne pirmą kartą viršijo leistiną greitį, pasitraukė kitas frakcijos narys Algis Kašėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius