-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 18

Šeimos gerovei didinti parengtas veiksmų planas

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su tarpinstitucine darbo grupe, kurią sudarė įvairių ministerijų, savivaldybių asociacijos, visuomeninių organizacijų atstovai, parengė Nacionalinės demografinės (gyventojų) politikos strategijos šeimos gerovės srityje 2014–2015 m. veiksmų plano projektą ir teikią institucijoms derinimui.
Algimanta Pabedinskienė
Algimanta Pabedinskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Veiksmų planas parengtas atsižvelgiant į Nacionalinėje demografinėje (gyventojų) politikos strategijoje nustatytus tikslus ir uždavinius. Atsižvelgiant į problematikos sąsajas, tikslus ir siekiant veiksmų tęstinumo, į veiksmų planą taip pat įtraukti veiksmai, prisidedantys prie Nacionalinės gyventojų senėjimo pasekmių įveikimo strategijos įgyvendinimo.

Plane numatyti veiksmai atitinka Valstybės pažangos strategijos „Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“ ir 2014–2020 metų nacionalinės pažangos programos nuostatas. Plano įgyvendinimas prisidės prie nurodytuose planavimo dokumentuose numatytų šalies pažangos vertinimo rodiklių pasiekimo.

Plano įgyvendinimo veiksmais numatoma parengti teisės aktus, reglamentuojančius lankstesnį darbo santykių reguliavimą, siekiama padidinti jaunimo ir pagyvenusių žmonių užimtumą, sudaryti geresnes sąlygas šeimos nariams derinti profesinę veiklą ir šeimos pareigas, plėtoti psichologinių paslaugų šeimoms tinklą, remti nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje ir atstovaujančių vyresnio amžiaus žmonėms, veiklą.

Demografines ir gyventojų senėjimo problemas taip pat padeda spręsti ir užimtumo didinimo, neįgaliųjų socialinės integracijos, informacinės visuomenės plėtros, sveikatos, švietimo bei kitų sričių strateginių planavimo dokumentų įgyvendinimas.

Planą parengusios tarpinstitucinės darbo grupės nariai vykdys veiksmų plano įgyvendinimo stebėseną, teiks pasiūlymus ir numatys tolesnes kryptis bei veiklas, skirtas demografinės ir gyventojų senėjimo problemoms spręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius