-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 20 /10:41

„Šeimos gynimo maršo“ organizatoriai žada rengti dar vieną trijų dienų mitingą

Mitingo, pavadinto „Didysis šeimos gynimo maršas“, organizatoriai birželio 15-ąją ketina skelbti dar vieną, tris dienas besitęsiančią, įspėjamąją akciją, vyksiančią prie Seimo, Vyriausybės ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos. Apie tai aktyvistai pranešė per ketvirtadienį Seime vykusią spaudos konferenciją.
Viktoras Jašinskas ir Raimondas Grinevičius
„Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ ataskaita / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Birželio 15 dieną organizuojamas įspėjamasis trijų dienų mitingas prie Seimo, vienos dienos mitingas prie Vyriausybės ir prie LRT. Nežinau, ar mums bus duotas leidimas. Nebus duotas, eisime į teismą, nes priežasčių atsakyti mums nėra“, – per spaudos konferenciją kalbėjo vienas iš „Šeimos gynimo maršo“ organizatorių Arvydas Daunys.

Dalyviai per įspėjamąjį mitingą, pasak jo, kels tuos pačius reikalavimus, kuriuos išdėstė ir „Šeimos gynimo marše“.

„Buvo pasakyta, jeigu valdžia, Vyriausybė, Seimas nesureaguos į mūsų pateiktus, perskaitytus reikalavimus, mes imsimės kitų priemonių. <...> Ir viena iš šitų reakcijų ir bus šis mitingas kaip atsakas. Jis bus įspėjamasis. Tai nėra protestas“, – kalbėjo A.Daunys.

Rinkdamiesi į „Šeimos gynimo maršą“ organizatoriai nurodė besivienijantys prieš „ideologinio karo metodais vykdomą agresyvią genderistinę propagandą ir valdančiosios daugumos rengiamus įstatymus“, siekiantys apginti „Lietuvos šeimų teises bei Lietuvos Respublikos Konstitucijoje nustatytą teisinę ir visuomeninę tvarką“.

Tokie dalykai kaip homoseksualai tai nėra LGBT – du atskiri objektai.

Dar vienas „Šeimos gynimo maršo“ organizatorius Raimondas Grinevičius teigė šio mitingo metu supratęs, kad homoseksualūs asmenys ir LGBT+ bendruomenė nėra tas pats.

„Ne tik mes, bet ir paprasti Lietuvos žmonės suprato, kad tokie dalykai kaip homoseksualai tai nėra LGBT – du atskiri objektai.

Vieni žmonės gyvena tarp mūsų, su mumis bendrauja ir draugų daug yra, ir būtent organizacija, kuri gana stipriai finansuojama bei siekia valstybėje padaryti chaosą – supriešinti visuomenę, netgi savo bendruomenės narius“, – dėstė R.Grinevičius.

Pretenzijų dėl karantino nesilaikymo nesulaukė

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Seimo „darbietis“ Aidas Gedvilas teigė neprisidėjęs prie „Šeimos gynimo maršo“ organizavimo, bet renginiui reiškė palaikymą.

Politikas teigė, kad mitingas „tapo taikaus protesto etalonu“.

„Aš manau, kad tai buvo šimtu procentų pavykęs renginys, pademonstravęs jo dalyvių brandą, sąmoningumą ir visuomeniškumą“, – komentavo A.Gedvilas.

Policija anksčiau pranešė, jog vertins, ar „Šeimos gynimo maršas“ vyko laikantis karantino reikalavimų, bei spręs dėl administracinės teisenos pradėjimo.

Ne visi renginio dalyviai jo metu dėvėjo kaukes, laikėsi atstumų.

Visgi pretenzijų iš policijos mitingo organizatoriai tikino nesulaukę.

„Policija su mumis susisiekė tą patį vakarą, 23 val. ar 23.30 val. mes aptarėm visą mitingo veiksmą, kas buvo blogai ir gerai.

Kaip ir buvo mums duoti nurodymai, mes nuolat informuodavom per mikrofoną, ko reikia laikytis, kaip laikytis. Visi matė, Vingio parke stovėjo netgi dezinfekcinio skysčio <...>.

Pretenzijų kaip ir nematom, kad būtų. Jeigu policija įžvelgs, mes pasiryžę atsakyti už tuos visus dalykus“, – aiškino R.Grinevičius.

G.Nausėdos poziciją vertina palankiai

„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyvius pasveikino ir prezidentas Gitanas Nausėda – buvo ištransliuotas jo kreipimasis.

Pasisakyme šalies vadovas kėlė būtinybę teisiškai sureguliuoti tos pačios lyties asmenų santykius.

VIDEO: Prezidento sveikinimas Tarptautinės šeimos dienos proga

„Mes privalome teisiškai sureguliuoti vienos lyties asmenų bendro gyvenimo klausimus, gerbdami jų teisę gauti informaciją apie partnerio sveikatos būklę, teisę į paveldėjimą, kitus svarbius klausimus.

Tačiau tai turi būti daroma laikantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnio, kuriame teigiama, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas, o santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.

Kaip Lietuvos Respublikos Prezidentas, pasinaudosiu savo galiomis, kad taip ir būtų“, – kreipimesi perspėjo G.Nausėda.

A.Daunys pasakojo, jog „Šeimos gynimo maršo“ organizatoriai kvietė prezidentą dalyvauti renginyje, o kaip atsakymą esą gavo vaizdo įrašą.

Šalies vadovo poziciją dėl tos pačios lyties porų santykių sureguliavimo A.Daunys teigė vertinantis labai teigiamai.

Jis pasakė lygiai tą patį, ką kalbame ir mes.

„Prezidentas pasakė, kad jis būtų už Partnerystės įstatymą, bet laikantis Konstitucijoje nubrėžtų ribų, kur vyras ir moteris yra įvardijami kaip šeima, sudaryta santuoka vyro ir moters sutarimu. <...> Jis pasakė lygiai tą patį, ką kalbame ir mes.

Mes reikalaujame ne kokių nors išsigalvotų dalykų, o Konstitucijoje nubrėžtų šeimos ir valstybės, visuomenės vystymosi gairių“, – kalbėjo A.Daunys.

Vertina, kad dalyvių buvo apie 600 tūkst.

„Šeimos gynimo maršas“ organizatoriams atsiėjo 60 664 eurus. Šią sumą jie tikina padengę aukomis, kurių sulaukė 63 900 eurų.

Organizatoriai vertina, kad renginyje dalyvavo apie 600 tūkst. šalies gyventojų, nes kai kurie jų prie akcijos jungėsi ne gyvai, o stebėjo internetines transliacijas.

Policijos duomenimis, „Šeimos gynimo marše“ dalyvavo apie 10 tūkst. žmonių.

Spaudos konferencija:

VIDEO: 2021-05-20 Seimo nario Aido Gedvilo spaudos konf. „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2021“ ataskaita“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius