Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 31

Šeimos verslo paviliotas: kaip geodezininkas tapo saugos tarnybos vadovu

Ukmergėje veikianti saugos tarnyba AASE neturi konkurentų. Kaip šypsosi jos vadovas Povilas Ušinskas, dar neseniai tokių buvo, tačiau jie pasitraukė iš rinkos, mieliau bendradarbiaudami su vietos bendrove, negu čia dirbdami savarankiškai. O jis pats, baigęs universitete geodezijos studijas, taip pat pagal šeimos tradiciją tapo ir apsaugos specialistu. Tačiau ir savo profesijos neužmiršo.
Saugos tarnyba Ukmergėje ir jos direktorius Povilas Ušinskas
Saugos tarnyba Ukmergėje ir jos direktorius Povilas Ušinskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Su Povilu Ušinsku susitinkame naujame bendrovės biure Ukmergės centre. Įsikūrė jie čia stovi dar neseniai, vos pernai. Tačiau pati įmonė veikia jau beveik du dešimtmečius ir jos įkūrėjas buvo Povilo tėvas Petras Ušinskas – ilgametis policijos pareigūnas.

Vietinis ekskomisarų biuras

Kaip sako Povilas, jis prie įmonės veiklos prisijungė vos baigęs studijas, daugiau nei prieš dešimtmetį. Bet dirbo jau ir studijuodamas.

„Tada ir papildėme veiklą pagal mano specialybę – esu matininkas, geodezininkas. Pagrindinė mūsų veikla vis dėlto išliko apsauga, elektros, signalizacijos, vaizdo sistemų diegimas ir priežiūra.

Kaip juokėmės, turėjome konkurentus „Ekskomisarų biurą“, kurie pasitraukė, bet ir mes esame toks mini ekskomisarų biuras, nes mūsų įmonėje, kai tėtis pats buvęs policininkas, dirbo net du buvę policijos komisarai. Esame Ukmergės ekskomisarų saugos tarnybos biuras, galima sakyti“, – su šypsena pasakoja P.Ušinskas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Saugos tarnyba Ukmergėje ir jos direktorius Povilas Ušinskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Saugos tarnyba Ukmergėje ir jos direktorius Povilas Ušinskas

Jau pusmetį šį bendrovė vienintelė dirba Ukmergėje, tad, kaip sako direktorius, jiems pavyko išlaikyti pozicijas, nepaleisti jų: „Tėtis buvęs Apsaugos policijos vadas daug metų. Jis kūrė šitą kompaniją ir dėl to, kad ten viskas užsidarinėjo, naikino etatus, daug žmonių būtų likę be darbo. Tai lygiagrečiai ir įkūrė.

Tai įvyko 2003 metais, pernai, kaip juokiausi, ant brandos sukakties, 18 metų, savaitę nespėjome naujo biuro įrengti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius