Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22 /16:12

Šeimų sąjūdžio mitingas Vilniuje: iš tūkstančių protestuotojų liko tik šimtai

Šeštadienį Vilniuje, Katedros aikštėje, Lietuvos šeimų sąjūdis surengė mitingą, kuriame tikėjosi sulaukti iki 15 tūkst. žmonių, tačiau atvyko tik, policijos vertinimais, iki 700 žmonių. Policija buvo subūrusi sustiprintas pajėgas, nes per ankstesnius protesto mitingus buvo incidentų ir net riaušių prie Seimo. Pareigūnų buvo daug ne tik Katedros aikštėje, bet ir prie Vyriausybės bei Seimo. Seimo ir Vyriausybės pastatai buvo aptverti tvoromis. Tačiau mitingas praėjo ramiai, be incidentų.
Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas
Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Mitingo tema yra įvardinta – apginkime Lietuvos respublikos Konstituciją. Kalbėtojai pasiskirstę Konstitucijos straipsnius, kurie pažeisti, ir viską išgirsite renginio metu“, – BNS mitingo išvakarėse sakė Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius.

Mitingo organizatoriai teigia, kad karo Ukrainoje pretekstu šalyje esą faktiškai įvesta ir kasdien stiprinama diktatūra, cenzūruojama spauda, ribojamos ir laužomos piliečių konstitucinės teisės ir laisvės. Tvirtinama, kad nepaisant didžiosios visuomenės daugumos valios Seime planuojama priimti Konstitucijai prieštaraujantį civilinės sąjungos įstatymą.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Mitingas baigėsi rezoliucija: reikalaujama apginti šalies Konstituciją, žmogaus ir šeimos teises

16:14 Atnaujinta 16:19

Mitingo pabaigoje Algimantas Rusteika perskaitė mitingo rezoliuciją. Joje buvo reikalaujama apginti šalies Konstituciją, žmogaus ir šeimos teises. Mitingas baigėsi E.Masytės daina „Laisvė“.

Mitingas baigėsi, žmonės skirstosi.

15min žurnalistai baigia savo darbą mitingo vietoje, dėkojame skaitytojams, kad buvote su mumis.

Policija: mitingas – be incidentų

16:11

Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Renaldas Žekonis teigė, jog mitingas vyko ramiai ir incidentų nefiksuota.

„Kaip matote, mitingas nėra labai gausus, tikrai ne 15 tūkst., kaip organizatoriai planavo, renginys ramus, šiam momentui galiu padėkoti organizatoriams, kad atsižvelgė į mūsų pasiūlymus, kaip organizuoti renginį, kad būtų užtikrinta viešoji tvarka. Renginys vyksta ramiai, jokių incidentų nefiksuota“, – žurnalistams renginio vietoje sakė R.Žekonis.

Protestuoti prieš mitingą buvo atėjusi grupelė jaunuolių, bet paprašyti pareigūnų jie paliko renginį.

„Jaunuolių grupė turėjo savo nuomonę, kaip ir natūralu Lietuvoje, reiškė ją, todėl mes paprašėme, kad  neeskaluotų konflikto, pasitrauktų iš mitingo vietos. Suprato, klausimų nebuvo, mes geranoriškai paprašėm pasitraukti“, – sakė R.Žekonis.

Parašai prieš vakcinas

15:49

Renginio metu savanoriai renka parašus prieš greituosius Covid-19 testus bei vakcinaciją.

Grįžo protestuotojų kritikai, bet po konflikto vėl paliko mitingo vietą

15:48 Atnaujinta 16:04

Po valandos grįžo dalyviai, kurių plakatai, renginio organizatorių nuomone, prieštarauja mitingo idėjoms.

Kilo nesutarimai tarp renginio dalyvių. Mitingo dalyviai prašo nepalankių plakatų laikytojų išeiti, bando uždengti jų plakatus, vadina „durneliais” ir „tautos priešais”.

Mitingo savanoriai teigia, kad tokie plakatai provokuoja mitingo dalyvius.

Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Protestuotojai prieš Šeimų sąjūdį
Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Protestuotojai prieš Šeimų sąjūdį

Mitingo dalyviai paklausė pareigūnų nurodymų, nuleido plakatus ir ir vėl paliko mitingo teritoriją.

„Nepalankių” plakatų turėtojai 15min žurnalistams teigė, jog atėjo išreikšti savo nuomonės ir pajuokauti iš susiklosčiusios situacijos.

Ant plakatų buvo užrašyta „Atsiprašau, kad vėluoju“, „Dydis nesvarbu“, „Mano nuomonė“, „RAMPAMPAM“ ir kt.

Kalbą pasakė ir Z.Šličytė

15:33 Atnaujinta 15:46

Į mitingo dalyvius kreipėsi Aukščiausiosios Tarybos deputatė Zita Šličytė.

Savo kalboje buvusi politikė teigė, jog šiuo metu politikai negina Konstitucijos ir pažeidžia jos vertybes, manipuliuodami svetimais Europos Sąjungos įstatymais.

Ji ragino, kad žmonės atkreiptų dėmesį, jog šiuo metu kai kurie įstatymai prieštarauja šalies Konstitucijai. Renginio organizatoriai deputatei įteikė gėlių, mitingo dalyviai skandavo „ačiū“.

Z.Šličytė apie save priminė, kai Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, Seime savo kalboje kritikavo valdžią, piktinosi „Lietuvos homoseksualizacija“, kalbėjo apie „pederastiją“. Dėl to dalis parlamentarų ir svečių paliko Kovo 11-osios salę.

Dėl Z.Šličytės teiginių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet rugsėjį jis buvo nutrauktas.

15min baigė tiesioginę mitingo vaizdo transliaciją, bet įvykius toliau stebime

15:13 Atnaujinta 15:36

Protesto mitingas pamažu eina į pabaigą. 5min baigė tiesioginę mitingo vaizdo transliaciją, tačiau mūsų žurnalistai mitingo vietoje toliau stebi įvykius ir čia skelbsime naujausią informaciją.

Nors renginys dar nesibaigė, dalyviai jau skirstosi. Pusę keturių jau buvo išsiskirstę apie pusė į mitingą susirinkusių protestuotojų.

Kyla įtampa: policija paprašė mitingo dalyvius kritikuojančius žmones išeiti

14:43 Atnaujinta 14:54

Mitingo savanoriai prašo pareigūnų pagalbos – nori, kad iki dešimties žmonių su protestuotojus kritikuojančiais plakatais išeitų.

Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Protestuotojai prieš Šeimų sąjūdį
Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Protestuotojai prieš Šeimų sąjūdį

Organizatoriai teigia, kad tai provokatoriai.

Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Protestuotojai prieš Šeimų sąjūdį
Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Protestuotojai prieš Šeimų sąjūdį

Policijos pareigūnai paprašė žmonių, kurie nepritaria protestuotojams, palikti protestą.

Kilo pirmieji nesutarimai. Mitingo dalyvė pradėjo trypti ant vaivorykštės vėliavos.

Renginio organizatorių prašymu aštuoni dalyviai išlydėti iš mitingo. Pareigūnų paprašyti Šeimų sąjūdžio kritikai užvertė didelį plakatą ir išėjo taikiai iš mitingo.

Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Protestuotojai prieš Šeimų sąjūdį
Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Protestuotojai prieš Šeimų sąjūdį

 

Opozicijos politikų – nedaug

14:21 Atnaujinta 14:38

Protesto mitingo dalyviai ir kalbėtojai scenoje žeria daug kritikos valdančiajai koalicijai, tačiau opozicijos politikų nėra daug.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Rimantas Dagys
Lukas Balandis / BNS nuotr./Rimantas Dagys

Vienas iš kalbėtojų scenoje buvo Lietuvos Regionų partijos kandidatas į Vilniaus merus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Dainius Kepenis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Dainius Kepenis

Galimybę pasisakyti gavo ir neparlamentinės Krikščionių sąjungos vadovas Rimantas Dagys, vienas šios sąjungos įkūrėjų signataras Jonas Šimėnas. 

Lukas Balandis / BNS nuotr./Aidas Gedvilas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Aidas Gedvilas

Kalbą pasakė ir Seimo narys, „Tautos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Petras Gražulis, daug dėmesio skyręs LGBT ir paraginęs lietuvius nekeisti seksualinės orientacijos.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas. Valdas Tutkus
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas. Valdas Tutkus

Mitingą tarp kitų dalyvių stebi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Seime Dainius Kepenis, Seimo Darbo partijos frakcijos narys Aidas Gedvilas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Petras Gražulis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Petras Gražulis

Kovo 11-osios Akto signataras Jonas Šimėnas Šeimų sąjūdžio mitingą lygino su Atgimimo judėjimu dėl Lietuvos nepriklausomybės prieš 30 metų.

„Per 30 pastarųjų metų pasaulis didžiuliu tempu keitėsi, ar įmanoma rasti ryšį tarp dabarties situacijos ir idėjų, kurios skatino veikti Atgimimo metais? Kad šiandien susirinkome ginti amžinųjų vertybių yra tai, kas jungė mus tada ir tebejungia dabar“, – sakė J.Šimėnas.

„Deja, turime ir tai, apie ką prieš 30 metų niekas nepagalvojo. Tada niekas nemanė, kad teks ginti tradicines vertybes, šeimą, nors Konstitucijos 38 straipsnis sako, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas, kad valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę, kad santuoka sudaroma laisva vyro ir moters sutartimi, ir taškas“, – kalbėjo signataras.

Jis taip pat apgailestavo, kad „tradicinių vertybių vertybių puoselėtojai ir šalininkai imti marginalizuoti, prikabinant  jiems kremlinių, patvorinių ar vatnikų etiketes“.

„Ir žinokite, kad jei vėl tektų ginti Lietuvos laisvę, tai tie vatnikai ir vėl būtų pirmieji, nes jūs bijotumėte susitepti savo prašmatnumo rūbą“, – sakė J.Šimėnas.

V.Tutkus sakė, kad jam ir džiugu matyti susirinkusius žmones, ir liūdna, kad „tenka priminti, kad valstybės suverenas yra tauta“.

„Valstybės suverenas esam mes, o ne ministrai, seimūnai ar kas kitas, kas save taip įsivaizduoja“, – nuo scenos kalbėjo V.Tutkus.

Katedros aikštėje – priešingos nuomonės

13:52

 Vilnietis Mečislovas 15min teigė, kad ateina į kiekvieną Šeimų sąjūdžio organizuojamą mitingą.

„Man šita konservatorių valdžia nepatinka. Jie padarys dar ohoho... Mes siekiam, kad būtų rengiami pakartotiniai rinkimai. Labiausiai nepatinka užsienio politika su Kinija, Baltarusija ir Rusija. Anksčiau mes tyliai ir ramiai gyvenom, kam čia lenda ta valdžia visur?”,– teigė vilnietis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

Tuo tarpu vilnietė studentė Gerda nepritaria mitingo dalyvių pozicijai.

„Aš nežinojau, kad čia mitingas vyks, atėjau pasivaikščioti po Katedros aikštę. Bet kai pamačiau, norėjosi kuo greičiau išeiti iš čia. Jie neatspindi žmonių nuomonės, juokingai atrodo. Galėtų susirinkti savoje vietoje. Katedros aikštė svarbi Lietuvai ir Vilniui, todėl manau, kad neturėtų jiems čia leisti”,– 15min teigė Vilniaus universiteto studentė Gerda.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

 

 

Protestuotojai mano, kad laužoma Konstitucija

13:37

Protesto mitingo dalyviai sako norintys apginti Konstitucijoje įtvirtintas vertybes.

„Mes siekiame, kad nebūtų laužoma Konstitucija, dabar visur yra pažeidimai, lietuvių kalba žeminama, visokias raides q ir w priėmė, šeimų-ne šeimų sąjungos įstatymą nori priimti. Turi tauta referendumu tokį įstatymą priimti, o ne Seimas susirinkęs iš kažkokių pakampių. LGBT lipa per galvas žmonių“, – BNS sakė Šiaulių rajono gyventojas, 68 metų statybininkas Vytautas.

VIDEO: Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

42 metų vilnietis IT analitikas-programuotojas Algirdas Karneckas sakė į mitingą atėjęs, nes nori paremti žmones, kovojančius už Konstituciją.

„Atėjau pareikšti savo palaikymo žmonėms, kurie kovoja už Lietuvos Konstituciją, kad jos būtų laikomasi, įstatymų laikomasi. Kai matome valdžios degradaciją ir nevaldomą korupcinį siautėjimą, tiesiog labai liūdna dėl valstybės“, – BNS sakė A.Karneckas.

Mitingo dalyvė 59 metų šiaulietė Edita, dirbanti buhaltere, teigė, kad Šeimų sąjūdžio iniciatyvoms pritaria nuo pat judėjimo pradžios. 

„Mes pritariam nuo pat pradžių, nuo Vingio parko, kai buvo maršas, šiai visuomenininkų idėjai, jūs puikiai žinot visas idėjas ir visus konfliktus“, – BNS sakė šiaulietė.

Slaugytoja Lina iš Druskininkų sakė mitinge dalyvaujanti, kad apgintų Konstituciją ir įstatymus.

„Kas susipažinę su Konstitucija, kiekvienas galėtų pasakyti, kad daugybė punktų yra laužomi“, – sakė 55-erių Lina.

Lietuvos šeimų sąjungos vadovas Raimondas Grinevičius prieš mitingą BNS sakė, kad „Konstitucija paversta niekiniu popieriumi“.

„Norime atkreipti dėmesį, kad Seimo nariams, Vyriausybei ir dabartinei valdžiai Konstitucijos straipsniai negalioja ir Konstitucija paversta niekiniu popieriumi. Bet kokią sritį imkit – mediciną, švietimą, žmogaus teises“, – sakė R.Grinevičius.

Klausiamas, ar šeštadienio mitinge pavyks išvengti incidentų, jis teigė, kad „nuo to nieks neapdraustas“. 

„Su policija derinom visus veiksmus, žiūrim, iš mūsų pusės yra savanorių, kurie irgi vaikščios, žiūrės (tvarkos)“, – sakė asociacijos vadovas.

Mitingo dalyvių gausėja

13:24 Atnaujinta 13:46

Prieš mitingą į Katedros aikštę buvo susirinkę apie trys šimtai dalyvių. Vėliau jų ėmė daugėti. Prasidėjus mitingui, neoficialiais policijos duomenimis, aikštėje jau buvo apie 600-700 protestuotojų. Vis dar atvyksta vėluojantys autobusai. Pirmasis kalbą pasakė Nepriklausomybės akto signataras Jonas Šimėnas. Vėliau pasisakė vienuolis Paulius Vaineikis, Lietuvos regionų partijos kandidatas į Vilniaus merus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus.

VIDEO: Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

 

Mitingas prasidėjo

13:18

Renginio vedėjas Artūras Orlauskas pakvietė į sceną Šeimų sąjūdžio, visuomeninių organizacijų, profesinių sąjungų atstovus, kurie sakys kalbas. Mitingas prasidėjo Lietuvos himno sugiedojimu.

Susirinko jau daugiau nei 500 žmonių.

Mitingo pradžia vėluoja, laukiama kelių autobusų

13:13

Mitingo pradžia vėluoja. Renginio vedėjas Artūras Orlauskas pranešė, kad laukiama vėluojančių autobusų iš Klaipėdos, kitų Žemaitijos miestų, Marijampolės. 

Renginio pradžioje nuskambėjo Eurikos Masytės daina „Laisvė“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

Vienas renginio dalyvis policijos pareigūnų palydėtas iš renginio, kuris pradėjo triukšmauti ir rėkauti.

„Mūsų Vyriausybė laužo Konstituciją. Jie naudojasi karu, pandemija ir įvedinėja įstatymus. Jie gniuždo visą Lietuvą, liaudį. Norime, kad Vyriausybė atsistatydintų“,– teigė mitingo dalyvė iš Klaipėdos.

„Prezidentui pretenzijų neturime. Vienas lauke – ne karys. Todėl turim mes ateiti“, – teigė klaipėdietė.

Susirinko jau daugiau nei 500 žmonių.

Kas rašoma mitinguotojų plakatuose?

13:11

Mitinguotojų plakatuose rašoma: „Konservų šaika – tautos pražūtis“, „Neapykantos kalba – represinis režimo vėzdas“, „Dar 2 metai nusikaltėlių valdžios gresia katastrofa“, „Represijomis tautos neparklupdysit“, „Mažiau Briuselio – daugiau sveiko proto“, „Sugrąžinkime Lietuvą tautai“, „Stop diktatūrai Lietuvoje“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

 

Susirinko keli šimtai protestuotojų

12:58

Nors mitingo organizatoriai prašė leidimo iki 15 tūkst. protestuotojų, likus kelioms minutėms iki mitingo pradžios susirinko keli šimtai protestuotojų. Neoficialiomis pareigūnų žiniomis, gali būti apie 300 žmonių.

 

Vyriausybę – lauk, Prezidentui priekaištų neturi

12:49

15min žurnalistams mitingo rengėjas, asociacijos „Lietuvos Šeimų Sąjūdis“ vadovas Raimondas Grinevičius teigė, kad pagrindinis mitingo tikslas yra Vyriausybės atsistatydinimas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Raimondas Grinevičius
Lukas Balandis / BNS nuotr./Raimondas Grinevičius

„Pusė konstitucijos straipsnių neveikia: švietimas, medicina, šeimos politika, žiniasklaidos cenzūra, žmogaus teisės. Mes norime paminėti Konstitucijos dieną. Vyriausybė nesusitvarko su duotu jai darbu, su esama situacija (…) todėl pagrindinis mūsų tikslas yra Vyriausybės atsistatydinimas“. Mitingo organizatorius teigė, kad Prezidentui Gitanui Nausėdai priekaištų neturi.

 

 

Draudimai mitingo dalyviams ir įspėjimai žiniasklaidai

12:31

Lietuvos šeimų sąjūdžio interneto svetainėje buvo iš vardyta, kas draudžiama mitingo dalyviams:

„Vartoti alkoholinius gėrimus, lipti ant Katedros kolonų, neštis provokuojančią atributiką, lazdas, stiklinę tarą ir kitus galinčius būti panaudotais mėtymui ar smogimui daiktus. Taip pat megafonus ar kitas garso stiprinimo priemones. Taip pat mitinge prašome nenaudoti fejerverkų, dūminių ar garsinių užtaisų“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

Taip pat nurodyta, kad žiniasklaidos atstovai privalo turėti atstovaujamos žiniasklaidos priemonės skiriamuosius ženklus – nuo scenos bus paskelbta rekomendacija žmonėms nebendrauti su neturinčias tokių ženklų žiniasklaidos atstovais.

Į Vilnių kvietė keliauti autobusais

12:29

Lietuvos šeimų sąjūdis savo interneto puslapyje skelbę registraciją kelionei autobusu iš įvairių šalies miestų į mitingą.

Autobusu buvo galima vykti iš Kauno, Klaipėdos, Palangos, Kretingos, Skuodo, Mažeikių, Plungės, Telšių, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Druskininkų, Marijampolės, Vilkaviškio, Kelmės ir Raseinių. Tiesa, ne iš visų šių vietų autobusai į Vilnių vyko pilni.

Po metų pertraukos

12:25

Tai pirmasis masinis asociacijos planuojamas renginys sostinėje po metų pertraukos – savivaldybė šiemet neišdavė leidimo organizacijai burtis prie J.Basanavičiaus paminklo Vasario 16-ąją, motyvuodama, kad organizatorių planai kertasi su oficialiais valstybiniais renginiais. 

Pastarąjį kartą organizacijos atstovai protestavo birželį prie Seimo, tuomet susirinko per šimtą žmonių. Prieš tai gegužę jie su bendraminčiais rinkosi Kauno rajone, Šeimų gynimo marše, pernai gruodį prie Seimo rengta dviejų savaičių protesto akcija.   

Protestuotojai jau renkasi

12:24 Atnaujinta 12:44

Aplink Katedros aikštę, likus daugiau nei pusvalandžiui iki mitingo pradžios, išsibarstę kelios dešimtys protestuotojų su Lietuvos bei Šeimų sąjūdžio vėliavomis

Mitingui parengtoje scenoje jau yra ir Lietuvos šeimų sąjūdžio lyderis Raimondas Grinevičius. Mitingo pradžia – 13 val. Planuojama, kad jis tęsis 4 valandas.

Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas
Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

 

Daugybė pareigūnų, aptverta Vyriausybė ir Seimas

12:21 Atnaujinta 12:28

15min žurnalistai praneša, kad policijos daug ne tik aplink Katedros aikštę, bet ir prie Vyriausybės, Seimo. Prie Vyriausybės ir Seimo paruoštos srautų reguliavimo priemonės - tvoros, kol kas priėjimas prie institucijų galimas, tačiau pasiruošta pastatus užtverti.

Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Policijos automobiliai
Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Policijos automobiliai

Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingo „Apginkime Konstituciją” renginio scena su plakatais jau stovi, pamažu renkasi dalyviai.

Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas
Gabrielės Navickaitės/15min nuotr./Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingas

 

Įvykio vietoje dirba 15min žurnalistai

12:15

15min pradeda savo skaitytojus informuoti apie Vilniuje, Katedros aikštėje rengiamą Lietuvos šeimų sąjūdžio mitingą. Įvykio vietoje dirba mūsų žurnalistai, fotografai, taip pat turėsite galimybę stebėti tiesioginę video transliaciją. Čia nuolat informuosime apie naujausius ir svarbiausius įvykius.

Paskutinis atnaujinimas 2022-10-22 12:15

Taip pat esą slapta nuo visuomenės mūsų piliečių vardu Seime aprobuotas Europos Komisijos ir Europos Sąjungos Tarybos direktyvos projektas. Priėmus šią direktyvą, mitingo organizatorių teigimu, šalyje numatoma privalomai įvesti Lietuvos Respublikos Konstitucijai prieštaraujančios Stambulo konvencijos normas, laužyti konstitucinę žodžio laisvę įteisinant nuomonių cenzūrą, persekioti ir kriminaline tvarka bausti realiu laisvės atėmimu kitaip manančius piliečius.

Mitingo organizatoriai taip pat teigia, kad „iš dalies privatizuotos strateginės valstybinės įmonės elektros rinkos liberalizavimo pretekstu kraunasi milžiniškus pelnus“, „nepriimti jokie esminiai elektros kainų kompensavimo ir stabilizavimo sprendimai, piliečiai ir vietiniai verslai valdžios praktiškai palikti likimo valiai“. Mitingo dalyviai žada reikalauti Vyriausybės atsistatydinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius