-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 09

Seimui bus pateikta Lino Pernavo kandidatūra į STT vadovus

Seimui antradienį bus pateikta buvusio policijos generalinio komisaro Lino Pernavo kandidatūra į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovus.
Linas Pernavas
Linas Pernavas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Prezidentas mano, kad šis kandidatas geriausiai atitinka jau išsikeltus ir su politinėmis jėgomis aptartus kriterijus, kad tai turi būti stiprus vadovas su jau turima patirtimi vadovavimo institucijai. Tai turi turėti ir antikorupcinės veiklos patirties, tarptautinio bendradarbiavimo patirties ir tiesioginio darbo patirties“, – žurnalistams pirmadienį apie kandidatūrą kalbėjo prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys.

„Visus šiuos kriterijus L.Pernavas atitinka. Kažkokių priežasčių, didelių klausimų, kurie nebūtų atsakyti jau ir šios diskusijos, kuri neišvengiamai vyko apie vieną mėnesinį metu apie L.Pernavą kandidatūrą neišgirdome. Tai tikimės Seimo pritarimo pateiktai kandidatūrai“, – pažymėjo jis.

Jis tvirtino, jog šią savaitę yra planuojami susitikimai su Seimo frakcijomis.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnus vienijanti federacija kritikuoja L. Pernavą ir ragina nepalaikyti jo kandidatūros Seime, sakydama, kad buvusio policijos generalinio komisaro inicijuota policijos reforma buvo žalinga sistemai, o jo atėjimas vadovauti STT susilpnins ir šią įstaigą.

Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje pareigas einančio 46-erių L.Pernavo kandidatūrą į šias pareigas siūlo prezidentas Gitanas Nausėda.

L.Pernavas 1999 metais baigė Lietuvos teisės universitetą, 2005 metais – Vilniaus universitetą, kur įgijo teisės magistro kvalifikacinį laipsnį.

Tarnybą vidaus reikalų sistemoje L.Pernavas pradėjo 1995 metais, vadovaujančias pareigas įvairiuose regioniniuose komisariatuose jis ėjo nuo 1999 metų, o 2014–2019 metais buvo policijos generaliniu komisaru.

Naujas STT vadovas skiriamas šiemet kovą pasibaigus Žydrūno Bartkaus kadencijai, šiuo metu tarnybai laikinai vadovauja Jovitas Raškevičius.

STT vykdo korupcinių nusikaltimų tyrimą, korupcijos prevenciją ir analitinę antikorupcinę žvalgybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius